kultúra

Január végén érkeznek Kecskemétre a Seuso-kincsek

2017 nov 8
Megosztás
Seuso-kincsek

Székesfehérváron megnyílt az első Seuso-kincset bemutató kiállítás. Kecskeméten január 30 és február 18 között lesznek láthatóak a Cifrapalotában. 

A Seuso-kincseket bemutató vándorkiállítás országos jelentőségű program, amelyben érzékelhető a magyar kultúra decentralizációjának kormányzati szándéka - fogalmazott a kultúráért felelős államtitkár kedden Székesfehérváron, ahol megtekintette a tárlat első állomását.

A rászorulóknak tűzifát vesznek a a bevételből

2017 okt 5
Megosztás
Keserű aszú

A Védőháló Karitatív Egyesület és a Hírös Gasztroszínház együtt szervez jótékonysági rendezvényt, hogy a mélyszegénységben élőknek tudjunk a zimankós télre tűzifát adományozni. Csatlakozik még a jó ügyhöz a Koch Borház és az NPK Charlois Farm is.

Dresscode: Felkészülve a 18-20 C-os időre, kérünk mindenkit, hogy meleg ruhában érkezzen. Mi gondoskodunk az udvar lefedéséről és a kényelmes ülőhelyekről. :)

A darabról:

A Kodály-módszert oktatják a Zöld-foki Köztársaságban

2017 szep 15
Megosztás
zöld foki szigetek

A világhírű Kodály-módszert sajátíthatják el a Zöld-foki Köztársaság leendő és már gyakorló zenetanárai, valamint zenészei egy kéthetes kurzus keretében - tájékoztatta Breuer Klára, lisszaboni magyar nagykövet az MTI-t hétfőn.

- Tekintettel arra, hogy a Zöld-foki Köztársaság lakossága meglehetősen szerény anyagi viszonyok között él, a módszer - drága hangszerek nélkül - nagyot lendíthet a formális zeneoktatáson - fogalmazta meg a nagykövet kezdeményezése célját. Várhatóan 20-30 szakember ismerkedhet meg a Kodály-módszerrel.

Kecskeméten is látható lesz a Seuso-kincs gyűjtemény

2017 szep 12
Megosztás
Seusso-kincs gyűjtemény

A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent kormányhatározat szerint az úgynevezett Seuso-kincs, amely "az egykori Pannonia provincia területén fellelt, az egyetemes antik kultúra egyik legnagyobb értékű lelete" magyarországi bemutatására Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Székesfehérvár és Zalaegerszeg megyei jogú városokban vándorkiállítást szerveznek.

Ceglédi Betyárok a kecskeméti Vadaskert előtt

2017 szep 8
Megosztás
Ceglédi Betyárok

2017. szeptember 10-én, vasárnap,  „Hagyomány a természet ölén” címmel tart rendezvényt a Kecskeméti Vadaskert.

A Vadaskert előtti parkban vendégeink lesznek a Ceglédi Betyárok, akik jurtát állítanak, Betyár levest főznek és segítségükkel megismerkedhetnek az ősi magyarok életével, ruházatával, majd elsajátíthatják az íjászkodás fortélyait.

A területen szalma bútorokon pihenve élvezhetik a népies előadásokat, gyermekek a bábjátékot és magyar népmeséket, a felnőttek a népdalokat, magyar nótákat.

Olimpiai aranyérmes a kecskeméti matematikus-palánta

2017 aug 27
Megosztás
a magyar csapat

Szombaton este ért véget Litvániában az Közép-európai Matematika Olimpia záróünnepsége, amelyen Magyarország csapatban bronzérmet szerzett. 

Egyéni eredmények a következők lettek: 

Simon Dániel Gábor abszolút első maximális 32  ponttal, aranyérmes. 

Iskolája: Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium 11. osztályos tanulója.

Felkészítő tanára: Varga József, Szűcs Gábor, Pósa Lajos , Dobos Sándor

Szintén aranyérmes Bukva Balázs  26 ponttal:

Kapus Krisztián magyar diplomarekorder lett

2017 aug 22
Megosztás
Kapus Krisztián

Díszdiplomát és „Magyar rekorder" megtisztelő címet adományozott a Magyar Rekord Egyesület Kapus Krisztiánnak, a Kiskunhalasi Szaki - Vasutas Művelődési Ház igazgatójának,  Kiskunfélegyháza volt polgármesternek. A 44 éves Kapus Krisztián jelenleg a 15. diplomájánál tart, ezzel neki van a legtöbb felsőfokú végzettsége Magyarországon.

Korda György és párja a Hírös 7 Fesztiválon

2017 aug 21
Megosztás
Korda György és Balázs Klári

Hétfőn este Korda György és Balázs Klári koncertje talán a legnagyobb érdeklődésre számot tartó esemény a Prímáspárbaj után a Hírös 7 Fesztiválon. Persze azért van még szemelgetni való a mai napra.

14:00 Rózsahölgyek VI. Nemzetközi Találkozója - Városháza Díszudvara, Díszvendég: Bangó Margit Kossuth-díjas művésznő. Köszöntőt mond: Mák Kornél alpolgármester.

15:30 Roma Nemzetiségi nap - Nagyszínpad.

16:00 A XX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás szakmai zsűrizése.

Virágzásnak indult a street-food Kecskeméten

2017 aug 2
Megosztás
street-food

Utcán enni? Uram isten! Egy jól nevelt városi nem cselekszik ilyesmit, hanem  elegánsan leül a fehér abrosz mellé, akár egy kávéról, vagy szendvicsről van szó. Ez a gondolkodás 20-30 éve még belefért az európai városi szemléletbe, de azóta nagyot változott a világ, elsősorban gyorsult és igényesedett, a hedonizmus is alábbhagyott az egészséges életmódtrendek miatt.

Oldalak