kultúra

Szentpéteri évadbemutató a Koch Borház Kecskemétben

2017 dec 27
Megosztás
Szentpéteri Attila

A kiskőrösi Szentpéteri Borpince kóstolói mindig telt házasak, és nemhiába, mert nem egy hirtelen felkapott, trendi bormarketinges vállalkozóról, hanem kiegyensúlyozott minőséget nyújtó, az alföldi gyökereit tisztességgel ápoló termelőröl és borkészítő családról van szó.  Máskülönben Szentpéteri borkóstolóra annak is érdemes eljönni, aki nem iszik bort, mert Szentpéteri Attila még a strapás, karácsony előtti időszakban is nagyszerű előadó, lényegében egy szőlőtőkék között elveszett humorista. 

Valódi kincset a fa alá

2017 dec 18
Megosztás
Seuso belépő

A Seuso-kincs, a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítása 2018. január 30-án nyílik Kecskeméten a Cifrapalotában. A nagy érdeklődésre való tekintettel a múzeum előértékesítésbe kezd, a belépők karácsonyi csomagolásban várják az ajándékozni vágyókat. A kedvezményes árú jegyek a Cifrapalota jegypénztárában vásárolhatók meg.

Kodálytól zengett a világ péntek este Kecskeméten

2017 dec 15
Megosztás
Kodály rekordkísérlet

Az eddigi országos rekordot megdöntve határon innen és túl közel 50 település 89 kórusában 3100 énekes énekelt együtt, közülük ezren Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban december 15-én. Mindez a Kodály nyomában országos online zenei játékot záró, ünnepélyes díjátadó gála keretében történt, ahol bemutatták a vetélkedő nyertes alkotásait, valamint a három forduló legeredményesebb játékosai is átvehették jutalmukat.

Január végén érkeznek Kecskemétre a Seuso-kincsek

2017 nov 8
Megosztás
Seuso-kincsek

Székesfehérváron megnyílt az első Seuso-kincset bemutató kiállítás. Kecskeméten január 30 és február 18 között lesznek láthatóak a Cifrapalotában. 

A Seuso-kincseket bemutató vándorkiállítás országos jelentőségű program, amelyben érzékelhető a magyar kultúra decentralizációjának kormányzati szándéka - fogalmazott a kultúráért felelős államtitkár kedden Székesfehérváron, ahol megtekintette a tárlat első állomását.

A rászorulóknak tűzifát vesznek a a bevételből

2017 okt 5
Megosztás
Keserű aszú

A Védőháló Karitatív Egyesület és a Hírös Gasztroszínház együtt szervez jótékonysági rendezvényt, hogy a mélyszegénységben élőknek tudjunk a zimankós télre tűzifát adományozni. Csatlakozik még a jó ügyhöz a Koch Borház és az NPK Charlois Farm is.

Dresscode: Felkészülve a 18-20 C-os időre, kérünk mindenkit, hogy meleg ruhában érkezzen. Mi gondoskodunk az udvar lefedéséről és a kényelmes ülőhelyekről. :)

A darabról:

A Kodály-módszert oktatják a Zöld-foki Köztársaságban

2017 szep 15
Megosztás
zöld foki szigetek

A világhírű Kodály-módszert sajátíthatják el a Zöld-foki Köztársaság leendő és már gyakorló zenetanárai, valamint zenészei egy kéthetes kurzus keretében - tájékoztatta Breuer Klára, lisszaboni magyar nagykövet az MTI-t hétfőn.

- Tekintettel arra, hogy a Zöld-foki Köztársaság lakossága meglehetősen szerény anyagi viszonyok között él, a módszer - drága hangszerek nélkül - nagyot lendíthet a formális zeneoktatáson - fogalmazta meg a nagykövet kezdeményezése célját. Várhatóan 20-30 szakember ismerkedhet meg a Kodály-módszerrel.

Kecskeméten is látható lesz a Seuso-kincs gyűjtemény

2017 szep 12
Megosztás
Seusso-kincs gyűjtemény

A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent kormányhatározat szerint az úgynevezett Seuso-kincs, amely "az egykori Pannonia provincia területén fellelt, az egyetemes antik kultúra egyik legnagyobb értékű lelete" magyarországi bemutatására Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Székesfehérvár és Zalaegerszeg megyei jogú városokban vándorkiállítást szerveznek.

Ceglédi Betyárok a kecskeméti Vadaskert előtt

2017 szep 8
Megosztás
Ceglédi Betyárok

2017. szeptember 10-én, vasárnap,  „Hagyomány a természet ölén” címmel tart rendezvényt a Kecskeméti Vadaskert.

A Vadaskert előtti parkban vendégeink lesznek a Ceglédi Betyárok, akik jurtát állítanak, Betyár levest főznek és segítségükkel megismerkedhetnek az ősi magyarok életével, ruházatával, majd elsajátíthatják az íjászkodás fortélyait.

A területen szalma bútorokon pihenve élvezhetik a népies előadásokat, gyermekek a bábjátékot és magyar népmeséket, a felnőttek a népdalokat, magyar nótákat.

Olimpiai aranyérmes a kecskeméti matematikus-palánta

2017 aug 27
Megosztás
a magyar csapat

Szombaton este ért véget Litvániában az Közép-európai Matematika Olimpia záróünnepsége, amelyen Magyarország csapatban bronzérmet szerzett. 

Egyéni eredmények a következők lettek: 

Simon Dániel Gábor abszolút első maximális 32  ponttal, aranyérmes. 

Iskolája: Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium 11. osztályos tanulója.

Felkészítő tanára: Varga József, Szűcs Gábor, Pósa Lajos , Dobos Sándor

Szintén aranyérmes Bukva Balázs  26 ponttal:

Oldalak