pénz

Szavazz a legszimpatikusabb csapatra és nyerj!

2018 jan 10
Megosztás
csapatos csapatás

A harminckét versenyben lévő csapattal felénél tart az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. által szervezett 5letből jövő! vállalkozói vetélkedő online fordulója. A csapatok ráadásul - az alapok elsajátítása után - most az egyik legizgalmasabb kihívással, az ötleteléssel néznek szembe, amelynek során össze kell gyűjteniük mindazokat az elképzeléseket, melyeket alkalmasnak tartanak arra, hogy a későbbiekben akár egy teljes céget építsenek fel rájuk. 

A szennyvíz érték! Úttörő kutatásban a Bácsvíz Zrt.

2017 dec 13
Megosztás
kecskeméti szennyvíztisztító

Mint azt már megszokhattuk, a Kurdi Viktor vezette Bácsvíz Zrt. mindig élen járt az innovációs kezdeményezések terén. A Bácsvíz Zrt. volt az első olyan térségi önkormányzati közszolgáltató, amely tisztán villamosenergiával meghajtott, környezetkímélő gépjárműveket szerzett be a közelmúltban a munkavégzéséhez. Kedden pedig egy új, egyedülálló kutatási projekt vette kezdetét  — konzorciumi tag benne a Bácsvíz Zrt. —, amelyben  a szennyvízben lévő továbbhasznosítható anyagok kinyerésének lehetőségét kutatják. A projektnyitó rendezvényen elhangzott:

Egészséghónapot tartottak a Mercedes-Benz gyárban

2017 dec 5
Megosztás
egészségnap a Mercedes gyárban

Egészséghónapot szervezett novemberben a kecskeméti Mercedes-Benz gyár, amely kiemelt figyelmet fordít mintegy 4000 dolgozójának prevenciójára, egészségmegőrzésére, illetve számukra sportolási lehetőségek biztosítására. A vállalat munkatársai – nők és férfiak – egy szűrőbuszon különféle térítésmentes szűrővizsgálatokon vehettek részt a kecskeméti gyártelepen, hogy megelőzhetőek legyenek a magyar lakosságot sújtó népbetegségek.

Diplomát kaptak a Mercedes-Benz művezetői

2017 nov 30
Megosztás
mercedes benz acadamy

Megkapták diplomájukat a Magyarországon egyedülálló ipari művezetőképzés első végzős hallgatói Kecskeméten.  A hiánypótló program különlegessége, hogy egy eddig nem létező képzési kategóriát teremtett Magyarországon, az oktatási anyagokat a Német-Magyar Iparkamara szakemberei a Mercedes-Benz hazai gyárának igényeire szabva dolgozták ki a németországi tananyagot alapul véve.

A jövő fejlődési irányai: munkaerő – digitális termelés - erőforrások

2017 nov 24
Megosztás
robotizálás

A vállalati munkahelyek vonzóbbá tétele, az ipar 4.0 lehetőségei, és a tőkeszerzés témakörei körül zajlott az AI3PA és a HBK klaszterek által szervezett konferencia november 24-én a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara dísztermében. A résztvevő közel ötven klasztertag és klasztermenedzser elsődleges célja – a cégek közötti hatékony együttműködés és információátadás mellett-, hogy vállalkozásaik felkészülten reagálhassanak a modern gazdasági kihívásokra.

Újabb gyáravató Kecskeméten

2017 nov 16
Megosztás
gyáravató

spacer.gifAz indiai tulajdonú, autóipari Samvardhana Motherson Group (SMG) 30 milliárd forintos beruházással új gyáregységet nyitott Kecskeméten, a fejlesztés 500 új munkahelyet teremt. A lökhárítókat gyártó SMP (Samvardhana Motherson Peguform) kecskeméti gyár létrehozásához a magyar kormány több mint 7,7 milliárd forinttal járult hozzá. 

Megváltoztak a kéményseprés szabályai

2017 nov 13
Megosztás
Filantrop

A kéményseprő-ipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvény a korábbi szolgáltatási rendet megváltoztatta. A továbbiakban a lakosságnál a kéményseprő-ipari közszolgáltatást a Katasztrófavédelem, míg a nem lakossági kéményhasználók (továbbiakban: közület) esetében a szolgáltatást a Katasztrófavédelem által nyilvántartásba vett Szolgáltató (FILANTROP Kft.) látja el (Ez alól kivételt képeznek a Társasházi ingatlanok, az ő esetükben a lakossághoz hasonlóan szintén a Katasztrófavédelem jár el).

A Nemzeti Közművek átveszi a Telekom áramfogyasztóit

2017 nov 2
Megosztás
szerződés aláírása

November 1-jétől további, mintegy 60 ezer ügyfél energiaellátását biztosítja a Nemzeti Közművek áramszolgáltatója.

A Magyar Telekom október utolsó napjával megszünteti lakossági villamosenergia-szolgáltatását. A Nemzeti Közműveket választó ügyfelek részére a szolgáltatóváltás  egyszerűsített eljárással történik. Az új szerződéskötéssel kapcsolatos adminisztrációt, adategyeztetést a Nemzeti Közművek áramszolgáltató társasága végezte el az új ügyfelek kényelme érdekében.

Kecskemétig ér a főcserkészek ingatlanpanamája

2017 okt 12
Megosztás
kecskeméti volt BM óvoda

A cserkészszövetség volt csúcsvezetői a VI–VII. kerületi szocialista ingatlanpanamákat idéző módon privatizálták ki Lázár János alól a Miniszterelnökség budai, Feneketlen-tó melletti óriástelkét. Majd adták tovább azonnal egy lakótömb-fejlesztőnek – derül ki a csütörtökön megjelent Heti Válaszból. Kecskemét legkurrensebb belváros ingatlanára is pont a cserkészek tenyereltek rá.

Befejeződött a Kecskeméti szakképzési centrum kollégiuma épületenergetikai fejlesztése

2017 szep 28
Megosztás
napelemek

Határidőre befejeződött a „Kecskeméti Szakképzési Centrum Kollégiuma épületenergetikai fejlesztése”  című,  KEHOP-5.2.10-16-2016-00099 azonosító számú projekt kivitelezése. A pályázat keretében a Kecskeméti Szakképzési Centrum 137,22 millió forint uniós és hazai, vissza nem térítendő támogatást nyert.

Oldalak