törvény

Több mint 2,5 tonna húst vontak ki a forgalomból Kalocsán

2017 dec 27
Megosztás
hústermékek

Több mint 2,5 tonna erősen szennyezett, penészes húst, húskészítményt és lejárt szavatosságú fűszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy kalocsai üzemben - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel. 

Megrendelésre lopta és bontotta az autókat

2017 dec 5
Megosztás
bontott autó

A Ceglédi Járási Ügyészség nagyobb értékre bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat három férfival szemben, akik megrendelésre egy autómárka típusait lopták és bontották alkatrészeikre Cegléd környékén.

Felszaggatott ponyvák, kifosztott kamionok az autópálya mentén

2017 nov 23
Megosztás
felhasított kaminonponyva

A Monori Járási Ügyészség nagyobb értékre üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben, akik az M0 és M5 autópálya melletti pihenőhelyeken, logisztikai cégek parkolóiban megálló kamionok ponyváit felhasították és a szállított árukat ellopták.

Brutálisan bántalmazta, kínozta élettársát a gyermekei előtt

2017 nov 10
Megosztás
középkor

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 34 éves kecskeméti férfi ellen, aki 2016 októberétől mintegy másfél hónapon át kecskeméti otthonukban féltékenységében kegyetlenül és megalázóan verte, kínozta élettársát, részben gyermekeik szeme láttára.

Ágakkal, avarral fedte be a megölt lányt

2017 nov 7
Megosztás
vivien

A Pest Megyei Főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki több késszúrással megölt, majd egy erdőben ágak, avar alá rejtett egy fiatal kakucsi lányt.

A bűnügy vádlottja, egy fiatal férfi és az ügy sértettje, egy szintén fiatal lány korábban a Pest megyei Kakucson éltek, általános iskolás koruk óta ismerték egymást.

Felmentő ítélet született az elhíresült lepkeperben

2017 okt 30
Megosztás
védett lepke

Bizonyítottság hiányában felmentette a védett természeti terület jelentős károsodását okozó természetkárosítás és a rongálás bűntette alól a Debreceni Járásbíróság azt a kokadi gazdát, aki az ügyészség szerint 54 keleti lápibagoly lepke pusztulását okozta a Kék Kálló völgyében. A bíróság szerint a bizonyítékok nem támasztják alá, hogy a G. Ernő területén végzett beavatkozás miatt védett lepkék vagy védett növények pusztultak volna el. Az eljárás során felmerült csaknem egymilliós bűnügyi költséget az állam állja.

„Meg vannak számlálva a napjaid”

2017 okt 24
Megosztás
telefon

Fenyegető üzenetekkel zaklatta a nőt, mert terhelő vallomást tett rá

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki sms-ben és közösségi oldalon küldött üzenetekben megfenyegette nőismerősét, mert egy nyomozás során tanúként terhelő vallomást tett rá.

Halálos balesetet okozott a kivilágítatlan lovaskocsi

2017 okt 9
Megosztás
helyszínelés

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása és cserbenhagyás miatt vádat emelt egy 32 éves bajai férfival szemben, aki tavaly szeptember 15-én hajnalban kivilágítatlan lovaskocsijával két balesetet is okozott úgy, a második ütközés következtében a bakról az útpadkára zuhanó utasa meghalt.

Felfüggesztett börtön az egykori balmazújvárosi jegyzőnek

2017 okt 4
Megosztás
balmazújvárosi exjegyző

Bűnösnek mondta ki és 2 év börtönbüntetésre ítélte – 5 év próbaidőre felfüggesztve - a Debreceni Törvényszék Veres Margitot vezető beosztású hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt. A bíróság első fokon az ügy másodrendű vádlottját is elmarasztalta. K. Sándort hivatali kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, 4 évre felfüggesztve.

Oldalak