törvény

Fertőzött sajttól lettek rosszul a rendőrök

2017 jún 29
Megosztás
romlott sajt

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt egy gazdával szemben, aki tehenészetében nem az előírásoknak megfelelően ellenőriztette a nyers tejet és a fertőzött tejből készült sajtja rendőrségi dolgozókat betegített meg.

A 37 éves lajosmizsei gazda fejőstehenek tartásával, fejésével és tejtermékek készítésével foglalkozik. A saját tehenészetéből származó tejből 2015. április 16-án medvehagymás sajtot készített, melyet az egyik közeli étterem részére értékesített.

Korrupt NAV-osok és ügyész bilincsben

2017 jún 28
Megosztás
NAV-osok

Őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) három hivatásos állományú tagját, egy debreceni ügyészségi ügyészt és egy további személyt a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt.

A Központi Nyomozó Főügyészség kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást - olvasható a közleményben.

Vád alatt a francia turista kutyáját lelövő vadász

2017 jún 22
Megosztás
beaceron-border collie

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség állatkínzás és rongálás miatt vádat emelt egy vadász ellen, aki a nemzetközi kerékpáros útvonalon gazdája füle hallatára kilőtt egy kutyát, majd annak tetemét a Dunába dobta.

Saját zsebére dolgozott a biztosító üzletkötője

2017 jún 20
Megosztás
biztosítás

A Monori Járási Ügyészség üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett, nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki valótlan káresemények alapján, ügyfelek adatait felhasználva vette fel a biztosítási összegeket.

A bűnügy vádlottja, egy budapesti férfi egy biztosító üzletkötőjeként dolgozott. Feladata kizárólag casco-, lakás- és életbiztosítások megkötése volt, munkáját önállóan végzete. A biztosítási szerződések megkötése során hozzáfért az ügyelek személyes adataihoz.

Az ügyészség cáfolja a német sajtóban megjelenteket a halálkamion ügyében

2017 jún 15
Megosztás
Schmidt Gábor ügyész
- Nem felel meg a valóságnak a német médiában megjelent azon utalás, miszerint a magyar hatóságok késve kezdtek volna neki a rögzített beszélgetések fordításának és elemzésének a parndorfi, 71 migráns halálát okozó embercsempész ügyben — mondta a 168 Órának Schmidt Gábor Bács-Kiskun Megyei Főügyészségi ügyész-szóvivő. Hozzátette: így az sem valós, és teljességgel alaptalan, hogy a magyar hatóságok a halálos eredményű bűncselekményt megakadályozhatták volna, nem beszélve annak a rendkívül gyors bekövetkeztéről.
 

110 millió forinttal húzta le a gazdákat a csaló gabonakereskedő

2017 jún 14
Megosztás
üzletkötés

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt egy békéscsabai férfivel szemben, aki gabonatermelő gazdákat becsapva a gabonát elszállította, de nem fizette ki. Az 50 éves békéscsabai férfi saját cégében régebb óta gabona ügynökként tevékenykedett, így széles körű ismeretséggel, bejáratott üzleti kapcsolatokkal rendelkezett a malomipari ágazatban. A férfi a gabonatermelő gazdáktól jellemzően étkezési malmi búzát vásárolt fel, amelyet különböző malmoknak értékesített tovább.

Házi őrizetben is árulta a kábítószert

2017 jún 13
Megosztás
drogbirtoklás

Vajon van-e esélye a megjavulásra annak, aki még a büntetőeljárás hatálya alatt, fél lábbal a börtönben is ugyanazt folytatja, ami miatt eljárás alá vonták. A Ceglédi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat azzal a ceglédi nővel szemben, aki kábítószer-kereskedelem bűntette miatt korábban elrendelt házi őrizete alatt tovább árulta a kábítószert.

Pénz, alkatrész, autó vált köddé a szerelőnél

2017 jún 8
Megosztás
felni, gumi nélkül

A Monori Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal az ecseri férfival szemben, aki a javításra átvett autókat, azok alkatrészeit vagy a munkadíjat tulajdonította el.

21 év után Spanyolországban fogták el a félegyházi gyilkost

2017 jún 1
Megosztás
elfogás

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 1996-ban nyomozást indított emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Kiskunfélegyházán, a Szegedi út egyik lakásában 1996. szeptember 21-én, az esti órákban több késszúrással megöltek egy 37 éves férfit és az ingatlanból arany ékszereket loptak el.

Hamisan fordított az arab tolmács a röszkei zavargás ügyében

2017 május 22
Megosztás
zavargás a röszkei határon

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség büntető ügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt vádat emelt egy magyar állampolgárságú, arab nyelvű tolmáccsal szemben, aki a 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás miatt indult nyomozás során az egyik gyanúsított írásbeli nyilatkozatát úgy fordította le, hogy annak tartalmát lényegesen megváltoztatta.

Oldalak