túl az óperencián

A kerékpározás nem károsítja a férfiak szexuális egészségét

2018 jan 12
Megosztás
kerékpározás

A kerékpározás nem károsítja a férfiak szexuális egészségét egy új tanulmány szerint, melyben futók, úszók és kerékpárosok adatait hasonlították össze.

A kutatás eredményei ellentmondanak a korábbi tanulmányoknak, melyek szerint a kerékpározás negatívan hat a férfiak szexuális és húgyúti egészségére - írta a BBC hírportálja. A kutatók szerint "az előnyök számosabbak a hátrányoknál", a kerékpáros munkába járás például "felére csökkenti a rák kockázatát".

Világbajnok Hölle Martin és a fogathajtó csapat

2017 szep 24
Megosztás
Hölle Martin

Egyéniben is és csapatban is megvédtük világ elsőségünket a németek és a franciák előtt Lipicán (SLO) a ma befejeződött XVII. Kettesfogathajtó Világbajnokságon

HÖLLE Martin (HUN) egyéni világbajnok lett Lipicán (SLO) a német *WARNECK Sebastian és a svájci *SCHENK Beat előtt, a világbajnoki címvédő LÁZÁR Vilmos (HUN) 5., helyen végzett.

HÖLLE Martin (Újhartyán Gyémánt LK)

A Kodály-módszert oktatják a Zöld-foki Köztársaságban

2017 szep 15
Megosztás
zöld foki szigetek

A világhírű Kodály-módszert sajátíthatják el a Zöld-foki Köztársaság leendő és már gyakorló zenetanárai, valamint zenészei egy kéthetes kurzus keretében - tájékoztatta Breuer Klára, lisszaboni magyar nagykövet az MTI-t hétfőn.

- Tekintettel arra, hogy a Zöld-foki Köztársaság lakossága meglehetősen szerény anyagi viszonyok között él, a módszer - drága hangszerek nélkül - nagyot lendíthet a formális zeneoktatáson - fogalmazta meg a nagykövet kezdeményezése célját. Várhatóan 20-30 szakember ismerkedhet meg a Kodály-módszerrel.

A magyarországi ivóvizek mentesek a mikroműanyagoktól

2017 szep 7
Megosztás
PET palackok a tenger partján

Mint arról több országos médium is beszámolt: egy kutatás szerint mikroműanyag rostok szennyezik a városi csapvíz 83 százalékát világszerte, a szennyezés az Egyesült Államokban a legmagasabb, 92 százalék, míg Európában 72 százalékos.

A Magyar Víziközmű Szövetség az alábbiakban reagál a mikroműanyagokkal kapcsolatban megjelent sajtóhírekre. 

Lopott rakodógépekkel rabolnak bankokat

2017 szep 6
Megosztás
bobcat

Egyre nagyobb károkat okoznak azok a bűnöző csoportok Angliában, amelyek ellopják a teleszkópos mezőgazdasági rakodógépeket a farmokról. A legnagyobb problémát azonban az jelenti, hogy az ellopott gépeket a tolvajok bankautomaták elrablására használják fel.

Olimpiai aranyérmes a kecskeméti matematikus-palánta

2017 aug 27
Megosztás
a magyar csapat

Szombaton este ért véget Litvániában az Közép-európai Matematika Olimpia záróünnepsége, amelyen Magyarország csapatban bronzérmet szerzett. 

Egyéni eredmények a következők lettek: 

Simon Dániel Gábor abszolút első maximális 32  ponttal, aranyérmes. 

Iskolája: Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium 11. osztályos tanulója.

Felkészítő tanára: Varga József, Szűcs Gábor, Pósa Lajos , Dobos Sándor

Szintén aranyérmes Bukva Balázs  26 ponttal:

Hamilton és Bottas 4 millió forint adományt gyűjtött

2017 júl 28
Megosztás
Hamilton dedikál

A Formula-1 hazai futamának alkalmából a Mercedes-Benz Hungária ismét megrendezte a már hagyománnyá vált jótékonysági eseményét. Idén a Mercedes-AMG Petronas Formula One Team pilótái, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas segédkeztek a jó ügy érdekében, melynek köszönhetően 4 millió forint gyűlt össze.

Álminiszter és álminisztérium az év átverésében

2017 júl 17
Megosztás
zsiguli rendőrautó

Filmbe illő körülmények között csaltak ki egy igencsak hiszékeny egykori német rendőrtől 22 ezer eurót, azaz 7 millió forintot Magyarországon, írja a Blikk. A német férfi detektoros fémkeresővel akart kincset keresni.

Babruszjkban vendégszerepelt a Kecskemét Táncegyüttes

2017 júl 7
Megosztás
Kecskemét Táncegyüttes

Július elején egy nagyszabású nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Kecskemétet és  a  magyar népi kultúrát a Kecskemét Táncegyüttes ifjúsági utánpótlás csoportja.  Az idén megalapításának 630. évfordulóját is ünneplő 220 ezer lakosú fehérorosz nagyváros 34 együttest, előadót hívott meg a világ minden tájáról a kétévente megrendezett XIV. „Barátság Koszorúi” Nemzetközi Folklórfesztiválra.

Oldalak