18 éve kútba lökte feleségét, most tartóztatták le

2017 dec 7
Megosztás
kút

Az idő nem felejt. Sem a bizonyítékok.

A Pest Megyei Főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indult bűnügyben tett indítványt annak a férfinak az előzetes letartóztatására, aki 1999-ben vetette kútba és ölte meg a feleségét Budakalászon.

A bűnügy gyanúsítottja az 1990-es években a feleségével, a bűnügy sértettjével és gyermekeikkel Budakalászon élt. A házasságuk az idő során megromlott, az asszony italozni kezdett. A férfi szabadulni akart a kapcsolatukból. Eldöntötte, hogy a feleségét megöli, azonban azt balesetnek álcázza.

1999 februárjában az egyik nap késő délelőtti óráiban a férfi az ittas sértettet a házuk udvarán található kúthoz vezette. Ott az asszonyt a kútba lökte, a kutat lefedte és a segítségért kiáltó sértettet sorsára hagyta.

A férfi másnap reggel értesítette a tűzoltóságot azzal, hogy a felesége kútba fulladt. A haláleset kapcsán akkor lefolytatott vizsgálat idegenkezűséget nem állapított meg.

A mostanra előkerült bizonyítékok a férfi terhére előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének gyanúját alapozzák meg.

A minősített emberölés elkövetése esetén - mely bűncselekmény büntethetősége nem évül el a kiszabható büntetés súlyossága miatt okkal lehet tartani attól, hogy a férfi szabadon hagyva megszökik és annak a veszélye is fennáll, hogy a büntetőeljárás sikerét veszélyezteti.

Ezen okok miatt a Pest Megyei Főügyészség a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésére tett indítványt.