42 rendbeli lopás van a számlájukon

2015 jún 16
Megosztás
éléskamra

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytatott lopás bűntett, lopás bűntett kísérlet és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. István 33 éves nagykátai lakos és társai ellen.

 A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. november 22-től 2015. január 5-ig egy három főből álló csoport összesen 41 ingatlan melléképületéből különböző használati tárgyakat - köztük szerszámokat, ruhákat, gázpalackokat, üzemagyagot és gépjárműabroncsokat -, valamint élelmiszereket tulajdonított el.

 A megalapozott gyanú szerint K. István előzetes megállapodás alapján a 24 éves M. Gergely galgagyörki lakossal 8 kerekegyházi, 3 kunszentmiklósi és 15 lajosmizsei lakóház melléképületébe tört be. Utóbbi településen volt olyan eset, hogy egy éjszaka alatt 10 helyszínről akartak lopni a gyanúsítottak, azonban 6 alkalommal nem jártak sikerrel. Mint arról korábban beszámoltunk, K. István és 24 éves társa 2015. január 6-án egy kunszentmiklósi családi ház udvarából egy nyitott állapotban parkoló BMW típusú személygépkocsit tulajdonított el a benne lévő indítókulcs segítségével.

 A 33 éves nagykátai férfi másik társa B.C. 35 éves román állampolgár volt, akivel összesen 15 alkalommal követtek el lopásokat Kunadacson és Jászkarajenőn.

 A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói megállapították, hogy a terheltek közül ketten fogvatartottak. M. Gergelyt korábban pénzbírság megfizetésére kötelezték, azonban tartozását nem rótta le, ezért azt letöltendő börtönbüntetésre váltották át, K. István pedig korábbi lopások elkövetése miatt jogerős szabadságvesztését tölti.

Harmadik társukat egy akció során 2015. február 19-én 6 óra 30 perckor Turán fogták el a nyomozók. A román férfit gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Kecskeméti Járásbíróság 2015. február 20-án elrendelt.

 A kunszentmiklósi rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kunszentmiklósi Járási Ügyészségnek küldik meg.