ALDI áruház nyílik a bíróság mellett

2016 ápr 11
Megosztás
a készülő ALDi honlokzata

Június elején 660 négyzetméter eladóterű ALDI áruház nyílik a Rákóczi út és a Bercsényi utca sarkán, az egykori kínai ruházati üzlet helyén.

A belvárosi ALDI valamivel kisebb lesz az Izsáki útinál, a választék azonban ugyanolyan széles és minőségi lesz ebben is - tudta meg a Hírösvény az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. kommunikációs partnerétől. Kérdésünkre elmondták: mintegy húsz főt foglalkoztat majd az új kecskeméti ALDI. Két kérdésünkre viszont nem válaszoltak, miszerint: hogyan oldják meg a Rákóczi úti üzlethez gépjárművel érkező vásárlók parkolási igényeit, illetve szeretnének-e még terjeszkedni a városban, illetve a környékén.

A Malom Központban mintegy tíz éve létesült CBA bolt megnyitása óta ez az első, hogy egy élelmiszer-kereskedelmi lánc üzletet nyit a belvárosban, tovább csorbítva az UNIVER hegemóniáját.

A közeli KTE pálya helyén szeretett volna a befektető egy INTERSPAR áruházat, de a plázastop-törvény, valamint az intermodális csomópont forráshiánya miatt itt jó ideig nem nyílik konkurencia a Rákóczi úti ALDI-nak. Megkerestük a KTE pálya tulajdonosait, hogy esetleg eladnák-e a városnak az ingatlant - mivel a városi közgyűlésben felmerültek ilyen irányú elképzelések - de képviselőjükön keresztül azt közölték a Hírösvénnyel, nem szerepel a terveik között az értékesítés. 

Egy multi, a Cora viszont végképp úgy döntött, hogy elhagyja a várost a Mazda Dakó Kft. valamint a Fornetti között elterülő telküket árulják. Ide épült volna az áruházuk, de mivel több mint tíz éve a terveik elkészülésekor az Auchan becsusszant fű alatt az egykori Pólus Centerbe a befuccsolt — és Magyarországról már kivonult — BILLA áruház helyére, a Cora így bele sem kezdett az építkezésbe.

Egy telek van még függőbe, a Lidl áruházé, amely a volt izsáki úti kórház mellett vette meg az egykori Benkó ház helyére épült  Birizdó villát, amelyet már rég lebontottak. Nekik nagy lehetőséget ad az egyetem megépítése és az út négy sávosítása, mert akkor lehetőségük nyílik majd rácsatlakozni a főútra. Igaz, ez az áruház nem a belvárosiaknak, hanem a vele szemben lévő Target Centerben lévők üzleteknek lesz majd a konkurenciája.

- rajnai -