Alig volt ittas locsolkodó a közutakon

2018 ápr 3
Megosztás
ittas vezető balesete

Bács-Kiskun megyében az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Öt sofőrt ittas járművezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő a járőrök.

Az 5413-as számú úton közlekedett Öttömös felől 2018. április 2-án 15 óra 20 perc körül egy 59 éves balotaszállási lakos az általa vezetett Ford Fiesta típusú személygépkocsival. A helyszíni szemle adatai szerint nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette járművét, ezért letért az útról, majd egy oszlopnak ütközött. A baleset következtében a gépkocsivezető az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérülést szenvedett. A sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, amit a vele szemben alkalmazott légalkoholmérő készülék pozitív értéke is alátámasztott.

A rendőrség az alábbi felhívást fűzte a baleseti összefoglaló mellé:

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!