Államtitkár járt Kiskunfélegyházán

2014 okt 8
Megosztás
L. Simon László Kiskunfélegyházán

Ünnep volt szerdán (október 8.) a Családok Átmeneti Otthonában, hiszen felszentelték és ünnepélyes keretek között átadták a nemrégiben kívül, belül megújult épületet. Az avatóünnepségen L. Simon László a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára és Kapus Krisztián Kiskunfélegyháza polgármestere is részt vett.

Délelőtt Hajagos Gyula plébános atya minden szobát és termet megszentelt a KAPOCS Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény Családok Átmeneti Otthonában. Délután pedig a megújult épület ünnepélyes átadására került sor. Az eseményre érkező vendégeket Szalainé Őrző Emília az intézmény szakmai vezetője köszöntötte, majd felkérte az otthonban lakó gyermekeket műsoruk megtartására.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk az épület felújítására mintegy 14 millió forintot költött az önkormányzat. A felújítás augusztusban kezdődött el. Az állagmegóvási munkák során kijavították az épület külső homlokzatának hibáit, a lábazatot, majd felkerült a hőszigetelés. Megtörtént az elektromos hálózat és a fűtésrendszer felújítása, részleges cseréje. Új kazánt, radiátorokat építettek be. Helyükre kerültek az új nyílászárók, elkészült a belső festés, valamint az épület külső homlokzatának festése is.

 A családok átmeneti otthona a gyermekvédelmi rendszer egyik legfontosabb alappillére Kiskunfélegyházán – kezdte beszédét Kapus Krisztián polgármester. Az intézmény biztonságos otthont nyújt különböző krízishelyzetek miatt védelmet kereső, otthontalanná vált szülők, gyermekek számára, befogadja a várandós anyákat, bántalmazott családokat. A működési feltételeket komoly szakmai csapat teremti meg, melynek fontos része a felelősséggel bíró, a feltételeket biztosító önkormányzat – hangsúlyozta Kapus Krisztián. A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala előírásának megfelelően Kiskunfélegyháza város önkormányzata a családok átmeneti otthonának megőrzése érdekében hatósági szerződést kötött, mely szerződés teljesítésének első állomása megvalósult. A határidő letelte előtt teljesítettük feladatainkat. Ennek köszönhetően a családok megújult, kényelmes környezetben élhetnek és a dolgozók munkakörülményei is javultak – tette hozzá a polgármester.

 L. Simon László a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára elsőként a magyar kormány megbecsülését tolmácsolta azért a munkáért, amit az elmúlt években ez a város elvégzett, majd kifejezte megbecsülését Kiskunfélegyháza polgármestere, Kapus Krisztián és a képviselő-testület irányába, hogy a város költségvetéséből ilyen fontos és nemes célokra áldozott. Az a szerepvállalás, amit a polgármester irányításával a testület vállalt, nem uniós támogatásból, nem állami támogatásból, hanem saját forrásból a kormány számára fontos és példaértékű dolog. Ehhez a munkához kellett az is, hogy az elmúlt négy évben a kormány megalapozza a feltételeit annak, hogy a nehéz helyzetbe jutott önkormányzatok terheit enyhítsék. Ebben a munkában az előző kormányzati ciklusban komoly szerepet vállalt Kapus Krisztián, aki nem csak polgármestere volt ennek a településnek, hanem országgyűlési képviselője is a térségnek – hangsúlyozta L. Simon László. A jelenlétemmel azt is szeretném kifejezni, hogy a magyar kormánynak fontos, hogy olyan emberek irányítsanak településeket, mint amilyen Kapus Krisztián. Fontos, hogy azt a városépítő tevékenységet, csapatával együtt méltóképpen tudja tovább vinni, amelyet egyébként elég szomorúan, értelmetlen módon kérdőjeleznek meg olyan emberek, akik korábban még mellette voltak. Sajnos ilyen az élet, hogy meg kell szoknunk, árulók, és árulások sora árnyékolja be életünket. Ezzel együtt kell élni és felemelkedni, melyhez szükség van a félegyháziak támogatására – emelte ki L. Simon László.

http://hirek.kiskunfelegyhaza.hu