Álnéven „mutatkozott be” az ittas sofőr

2018 már 20
Megosztás

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség hamis vád vétsége miatt vádat emelt egy 24 éves ballószögi férfi ellen, aki 2017. augusztus 30-án ittasan vezetett, majd a rendőri igazoltatáskor egy másik férfi adatait adta meg.

A 24 éves vádlott 2017. augusztus 30-án este Kecskeméten közlekedett egy autóval, amikor a rendőrök megállították és igazoltatták. Az ittas férfi saját adatai helyett egyik ismerőse személyi adatait adta meg.

A rendőrök elő is állították a Kecskeméti Rendőrkapitányságra, ahol megszondáztatták. A szonda ittasságot mutatott, de annak mértéke nem érte el a bűncselekményi határt, ezért a rendőrök az álnéven bemutatkozó vádlottat közigazgatási bírsággal sújtották.

A vádlott a bírságolásról készült jegyzőkönyvet ismerőse nevét használva írta alá, amivel ismerőse hamis vádolásán kívül abban is közreműködött, hogy a rendőrök lényeges tényt hamisan foglaljanak közokiratba.

A szabadlábon védekező vádlott beismerte a tettét, őt az ügyész hamis vád vétségén kívül közokirat-hamisítás bűntettével is vádolja. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Legolvasottabb: 
Hírös city slider ajánló: 
Nem