Álnéven vásárolt a csaló

2017 okt 18
Megosztás

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki az interneten meghirdetett karóráért álnéven jelentkezett, majd az eladóval megegyezést színlelve nem fizette ki a részére megküldött karórát.

A 25 éves gyöngyössolymosi férfi röviddel azután, hogy korábbi csalás miatti börtönbüntetését letöltötte, elhatározta, hogy úgy tesz szert rendszeres jövedelemre, hogy az interneten meghirdetett termékekért vásárlóként jelentkezik, majd az eladóval megegyezést színlelve a megküldött termék árát nem utalja át az eladónak. A vádlott e célból több telefont használt és több e-mail címet is regisztrált.

Az ügy sértettje, egy kecskeméti nő 2016. december 19-én az egyik internetes oldalon 130 ezer forintos vételáron eladásra hirdetett meg egy karórát. A vádlott álnéven vevőként jelentkezett nála. Rövid alkudozás után megegyeztek a részletekben, így a nő már másnap postára adta az órát, amit a vádlott át is vett, a vételárat azonban nem utalta át a nő bankszámlaszámára. Ezután a sértett többször is érdeklődött a pénze után, mire a vádlott továbbra is hitegette őt és ígérte, hogy utalni fog.

A nő pénze nem érkezett meg, így nemcsak az óra árát, de a több mint kétezer forint postaköltséget is elvesztette. A kár nem térült meg.

Az ügyészség a jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő férfit üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja, amely a többszörös, különös visszaesőkre vonatkozó speciális szabályok miatt 4,5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá arra, hogy kötelezzék a vádlottat a sértettnek okozott kár megtérítésére.

Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.