Amikor a morál csődöt mond, a jog szétteszi a kezét

2018 okt 16
Megosztás

Furcsa dolgokat produkál az élet, amelyek még szabályozás előtt állnak, mert a belső, morális iránytűk csődöt mondtak. Egy ilyen a sok közül, a Kecskeméti Szent Miklós Utcai Óvoda előtti parkoló, amelyet az intézmény alkalmazottai, valamint a gyerekek hozzátartozói használnak, pontosabban használnának.  Egy utcában lakó viszont a képen látható módon a haszongépjárműve tárolására veszi igénybe nap mint nap a parkolót, amivel három autó beállási lehetőségét lehetetleníti el. 

A probléma miatt  a Kecskeméti Városrendészet helyszíni szemlét tartott és a következőket állapították meg.

Megállapítható, hogy a bejelentés valós. A kisteher gépkocsi valóban több helyet elfoglal, azonban nem sért semmilyen KRESZ előírást ami miatt intézkedni tudnánk vele szemben. Mivel közterületről beszélünk mindenki számára használható a terület, nincs privilegizálás. Amikor elkészül a túloldalon a terület rendezése nagy valószínűséggel meg fog szűnni a probléma, amit egyébként jeleztem a Polgármesteri Hivatal közútkezelője felé is.”

Szóval, akkor ennyi? 

Annyi viszont még hozzátartozik, hogy a parkolóval szemközt egy társasház épül, amely további járművekkel fogja bővíteni az utcát, tehát a szemközti terület rendezése nem fog megoldani semmit sem, a haszongépjármű még úgysem fog elférni az utcában. 

A “mindenki számára használható terület” városrendészeti megállapításhoz pedig hozzátartozik az a tény, hogy a parkolót az óvoda számára részönkormányzati keretből készítették el több mint tíz éve Iványosi Szabó András akkor alpolgármester közbenjárásával. Igaz, nem gondoltak, hogy mindezt táblával kellene igazolni, hiszen szemmel is látható.