Ámokfutó volt az ékszertolvaj

2014 jan 27
Megosztás

Szegeden is betörte kalapáccsal egy ékszerüzlet kirakatát, majd Kecskemétre jött ismételni, de elkapták. Csalásért is körözték, ezért egy szállodában húzta meg magát a zálogházi pénzből.

 

Nem volt sok esélye arra, hogy még hosszú ideig szabadlábon maradhat az az újszászi 25 éves fiatal férfi, aki a múlt héten meglehetősen primitív módszerrel ékszereket zsákmányolt a kecskeméti Dobó körúton,  Szegeden ugyanis ugyanezért a tettéért már nyomravezetői díjat tűzte ki a fejére, a fővárosban pedig csalás miatt  adtak ki országos körözést ellene. G. Zsolt beismerő vallomást tett, előzetes letartóztatásba helyezték, a szegedi ékszerlopási ügyet pedig egyesítették a Kecskemétivel.

A fiatalember lényegében menekült a körözések elől, amikor a múlt héten Kecskemétre érkezett, pénzre volt szüksége, de nem volt helyismerete a városban, ezért dönthetett olyan bután, hogy épp a rendőr-főkapitánysággal szemben lévő ékszerboltból próbál lopni. A módszer sem volt kifinomult. Miképpen Szegeden, a Dobó körúton is egy jókora kalapáccsal betöre az ékszerbolt kirakatát, belemarkolt a kiállított ékszerekbe, aztán uzsgyi, futott, amerre látott.  

Nem jutott messzire, mert az üzlet melletti boltban tartózkodott Kelemen Vilmos szolgálaton kívüli rendőr főtörzsőrmester, aki, két civillel, elkapta Zsoltot és átadta a kiérkező rendőröknek. Az ékszerek meglettek, nem úgy, mint a Szegeden zsákmányoltak, mert azokat különböző zálogházakban értékesítette Zsolt, majd a pénzből egy helyi szállodába költözött be, mert a bejelentett lakcímén már rendszeresen keresték a rendőrök.

Most jó ideig ingyenes szállodai ellátásban részesül a Mátyási utcai előzetes házban. A szegedi rendőrkapitányság visszavonta a fejére kitűzött kettőszázezer forintos nyomravezetői díjat. 

Címke: