Artúr végleg leszállt a zenevonatról

2016 júl 19
Megosztás
Somló Tamás

Somló Tamás elsősorban a Locomotiv GT énekeseként, basszusgitárosaként, szaxofonosaként ismert, de korábban rövid ideig az Atlasznak, ezt követően az Omegának és más együtteseknek is tagja volt. 

1964-ben került az Omegához, majd cirkuszi zenebohóc lett. Ezt követően játszott a Kex, a Non Stop együttesben. 1973-ban a Locomotiv GT-ből kilépett Frenreisz Károly helyére került, és az együttes feloszlásáig tagja volt a csapatnak. Ezt követően hat évig Dániában dolgozott, majd Demjén Ferenc meghívására hazaérkezett, és több produkcióban közreműködött, például a Rapülők koncertjén. 1992-ben jelent meg első szólólemeze, 1996-ban énekelt a Patika c. filmben, egy dala szerepelt a Hyppolit a lakáj című filmben.

Több szólólemeze is megjelent. Sikeres dalok szerzője. A legismertebbek: Álomarcú lány; Ülök a járdán; Valamit mindig valamiért; Boogie a zongorán; Primadonna; Nagyon kell, hogy szeress; Annyi mindent nem szerettem még.

Néhány hónapja maga beszélt arról, hogy komoly betegséggel kellett megküzdenie, ám a kezelés hatására helyrejött, és szinte ugyanannyit tudott dolgozni, mint az LGT fénykorában.