Az AKA tárgyal, a szarkupac marad

2017 aug 18
Megosztás
rakománytűz az M5-ösön

Mint arról már beszámoltunk: 2017. július 10-én, az M5-ös autópályán Kecskemét közelében, a Szeged felé vezető szakaszon kigyulladt egy kamion pótkocsija, amelyet sikeresen eloltottak, személyi sérülés nem történt. Egyelőre. Ugyanis az összeégett rakomány a mai napig ott van a leállósávban. Ez egyetlen európai autópályán sem tehető meg, csak nálunk.

A rendőrség lepattintott bennünket, mondván, nem illetékesek a rakomány eltakarításával kapcsolatban. 

Megkerestük az M5-ös autópályát fenntartó és építő AKA Zrt.-t is, amely nagy sokára hajlandó volt válaszolni: E szerint:

Társaságunk, az M5-ös autópálya közútkezelőjeként az érintett hatóságokkal szoros együttműködésben mindent megtesz annak érdekében, hogy a jármű tulajdonosa jogszabályi kötelezettségének eleget tegyen és az elégett rakomány a helyszínről eltávolításra kerüljön. Az érintett szervezetek közötti kommunikáció a témában folyamatos. Társaságunk a baleset következtében megsérült haladósáv javításáról a balesetet követő néhány napon belül gondoskodott, annak érdekében, hogy a kétszer két sávos forgalmi kapacitás elérhető legyen az utazók részére.

Tisztelettel: AKA Zrt.”

De vajon van-e hatóság, amely az autópálya-fenntartót és tulajdonost megregulázhatná, hogy először takarítson, majd számlázzon, és ha nem fizetnek, kérjen végrehajtást.