Az Idősek Napja jobbról és balról

2017 okt 17
Megosztás
Idősek Napja

- Több megbecsülést a nyugdíjasoknak! - címmel tartott sajtótájékoztatót hétfőn délelőtt a nyugdíjas szervezetek képviselőinek jelenlétében Király József, az MSZP kecskeméti frakcióvezetője, megyei elnök, az országos elnökség tagja. 

Elmondta: az elmúlt hét évben csak elvettek a nyugdíjasoktól, hiszen nagyon sok korlátozás lépett érvényben a nyugdíjaztatással, valamint a nyugdíjakkal kapcsolatban. Véleménye szerint a nyugdíjasok a Fidesz kormány legnagyobb vesztesei. Hozzátette: Az MSZP sohasem hagyta magukra a nyugdíjasokat, programjuknak mindvégig a legfontosabb tényezői voltak és azok jelenleg is. Kijelentette: kormányra kerülésük esetén megduplázzák a jelenlegi 28 ezer 500 forintos nyugdíjminimumot, de további erőteljes emeléseket terveznek a 100 ezer forint alatti nyugdíjak esetében. E fölött a nyugdíj nagyságának mértékével csökken majd az emelés mértéke. E mellett megváltoztatnák a nyugdíjkorúak gyógyszertámogatási rendszerét, valamint a rokkantnyugdíjakat is átalakítanák és nem utolsósorban visszaadnák a 13 havi nyugdíjat amelyet igaz, hogy a Bajnai kormány gazdasági intézkedései során vettek el, de akkor azt is hozzátették: a válságot követően  az újra visszakerül majd a rendszerbe.

Hétfőn este ünnepi gálaműsort rendezett a város a Hírös Agórában, amelyen egyben átadták az “Idősek Kecskemétért” díjakat azoknak az aktív nyugdíjasoknak, akik a város életében tetteikkel részt vesznek.    

- Az önök élete arról szól, hogy felnevelték, útjára bocsátották gyerekeiket. Lehet-e ennél nagyszerűbb dolog a világon, mint új életeket terelgetni az útjukon? - mondta köszöntőjében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, aki kiemelte: mindenkinek megvan a világban a szerepe. Azok pedig, akik megélik az idős kort, már olyan sokat tettek le az asztalra, hogy a munkásságuk nyomán már megérdemlik a tiszteletet. 

Az est színházi, valamint táncműsorral ért véget.