Az MSZP elnöke jelentette be Kecskemét képviselőjelöltjeit

2017 nov 15
Megosztás
Király József, Molnár Gyula

Szerdán Kecskemétre látogatott Molnár Gyula, az MSZP elnöke, aki lakossági fórumot tartott, de előtte sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Király József és Dobos József városatya a párt két jelöltje a jövő tavaszi országgyűlési választásokon. Hozzátette: nem várnak tovább az ellenzéki pártokra.

A sajtótájékoztatón Király József elmondta: Kecskemét a második virágkorát éli gazdaságilag Kada Elek óta. Ennek ellenére szerinte nem jól gazdálkodunk a befolyó helyi adóból, mert nem alakul egy fiatalok számára is élhető, kulturálisan pezsgő város. Hangsúlyozta, hiányolja a nem fizetésalapú bérlakásrendszert, amely lehetőséget adna a családalapításra és a karrierre.

Molnár Gyula folytatásul elmondta: Magyarországon társadalmi válság van, néhány tízezer ember gyarapszik, miközben nő az elszegényedő milliók száma. Hozzátette: érthetetlen számára, hogy mindezek mellett miért nem lázadunk az egészségügy helyzete miatt, miközben mindenki fél bekerülni a kórházakba, mert tudják, hogy nincs számukra megfelelő ellátás és nagyobb a fertőzésveszély, mint az intézményen kívül.

Hangsúlyozta: hazánkban a legköltségesebb képzés az orvosképzés, miközben az orvosaink elhagyják az országot, majd követik őket a szakápolók.

Mindezért az MSZP a négy éves programjában minden évben 25 százalékkal emelné az egészségügyben dolgozók bérét, mert csak így van esély visszaszorítani az elvándorlást és visszaszerezni az elveszett egészségügyi bizalmat. Hozzátette: vissza kell állítani a kötelező társadalombiztosítási rendszert, akárcsak a felelős minisztériumot Budán, mint ahogyan azt forradalmi elődeink mondták 1848-ban.

 

Hozzászólások

Csak igy tovább fiúk !!