Azért rabolt a srác, hogy a tetoválását ki tudja fizetni

2016 nov 10
Megosztás
tetoválás

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete és lopás miatt emelt vádat egy bácsbokodi fiatalkorú férfivel szemben, aki azért, hogy tetoválásait ki tudja fizetni, kocsmákba tört be és egy ABC-ben próbált meg rabolni. Két nap alatt le is bukott.

 A 17 éves bácsbokodi férfi tetoválásokat készíttetett magának, amelyet nem tudott kifizetni, ezért elhatározta, hogy betörésekkel fog pénzt szerezni. Idén július 19-én késő este egy csávolyi kocsma ablakát törte be az udvaron lévő vasrúddal és az épületbe bejutva a nyitott pénztárgépből 5 ezer forint aprópénzt, egy üveg italt és egy zacskó csipszet vitt el.

Még ugyanezen az éjszakán, július 20-ára virradóra egy bácsbokodi kocsma hátsó udvarára ment be a férfi, hogy a nyitott, használaton kívüli épületrészből a raktárba jusson be. Az ajtó azonban zárva volt, azt a mögötte lévő üdítős rekeszek miatt csak résnyire tudta benyomni, majd az egyik rekeszből egy kis üveges üdítőt vett ki és bontott fel a vádlott. A riasztó közben megszólalt, ezért a fiatalkorú az üdítőt is hátra hagyva elmenekült.

Másnap, július 21-én délelőtt a vádlott egy bácsbokodi üzlet kirablását tervezte el, de nem akarta, hogy felismerjék, ezért sötétkék téli sapkájából maszkot készített magának, lyukakat vágott rajta a szemeinek és magával vitt egy 8 cm pengehosszúságú, lekerekített hegyű kést is. A boltba belépve, rögtön a pulthoz ment a fiatalkorú és a kést a pengével felfelé maga előtt tartva az eladótól a kasszában lévő pénzt követelte. Az eladó ugyan megijedt tőle, de a szemei és a hangja alapján rögtön felismerte és erélyesen kizavarta a vádlottat az üzletből. A fiatalkorú az eladónő határozott fellépése miatt üres kézzel elmenekült.

 Az ügyészség a büntetlen előéletű férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével és lopás vétségével vádolja, amely a bűnhalmazat miatt 5-12 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.