Baleset-szimuláció Kiskunhalason

2017 május 13
Megosztás
halasi focipálya

Idén harmadik alkalommal rendezte meg a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság - a Kiskunhalasi Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal - a „Hiszem, ha látom” nevű baleset-szimulációt 2017. május 10-én a Hirling József Lovasparkban. A rendezvényt Arató László rendőr ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese, valamint Kuris László Köznevelési, Kulturális, Sport és Humánpolitikai Bizottság tagja nyitotta meg. A programon több, mint ezer diák vett részt.

 A szimuláció célja az volt, hogy bemutassa a mentők, tűzoltók és rendőrök tevékenységét egy közlekedési baleseti helyszínen. A résztvevők azt mutatták be, hogy egy személyautóval közlekedő ittas, illetve bódult állapotban lévő sofőr – aki egy szórakozó helyről tart hazafelé baráti társaságával – nekiütközik a szemből érkező, szabályosan közlekedő személygépkocsinak. A bemutatott baleset során több személy megsérült, illetve a vétlen jármű fiatalkorú utasa elhunyt.

A baleset-szimuláció célja volt az is, hogy a fiataloknak megtanítsa, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére. Fontos üzenet mindenki számára, hogy soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!