Bedrogozva verték agyon a világjáró férfit Tiszakécskén

2017 jan 17
Megosztás
Tiszakécskei vasútállomás

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt két férfivel szemben, akik áldozatukat a nála lévő értékei megszerzése érdekében brutálisan agyonverték és egy tiszakécskei romos ház törmelékei alatt elrejtették.

A 40 éves izraeli állampolgárságú sértett a világot járva azért érkezett 2016 márciusában Magyarországra, mert tervei között szerepelt a magyar nyelv elsajátítása. Április közepéig Kecskeméten szállt meg, majd az ezt követő napokat Tiszakécskén töltötte. A sértett alkalmi szállásokon vagy a szabadban, sátorban, hálózsákjában éjszakázott. Személyes tárgyait egy kerekes utazóbőröndben, pénzét a ruházatában tartotta.

A 22 és 20 éves kocséri és lakiteleki vádlottak ebben az időben Tiszakécskén együtt csavarogtak, italoztak, alkalmi munkából és kisebb lopásokból tartották fenn magukat, állandó pénzzavarral küzdöttek. A 22 éves I. rendű vádlott – aki ez idő tájt egy romos házban húzta meg magát – felfigyelt a külföldi sértettre, akit a vasútállomás környékén többször is látott. Elhatározta, hogy elcsalja magával a romos házhoz és elveszi az értékeit.

A vádbeli napon, 2016. április 21-én 21 óra körül I. rendű vádlott találkozott a sértettel, aki elfogadva a szállásajánlatot, a vádlottal ment. A romos ház udvarán a sértett hálózsákjába burkolózva úgy aludt el, hogy karjait is a becipzárazott hálózsákba húzta. Eközben I. rendű vádlott odahívta 20 éves társát és beszélgetni kezdtek az alvó sértett fölött.

Az idősebb vádlott felvetette, hogy nemcsak kirabolni, hanem meg is kellene ölni a sértettet, mivel régóta foglalkoztatja a gondolat, milyen érzés ölni.

A vádlottak tanakodni kezdtek, miként hajtsák végre tettüket, majd az udvaron szerteszét heverő téglákkal előbb 2-3 méter távolságból, majd egyre közelebbről nagy erővel dobálni kezdték alvó áldozatukat.

A gyenge fizikumú sértett a támadásra felébredt, azonban mire kezeit kiszabadította a hálózsákból, már nem tudott védekezni és az elhúzódó súlyos bántalmazás hatására eszméletét vesztette. A vádlottak abban a hiszemben, hogy a sértett már nem él, felhagytak a bántalmazásával. Kisvártatva azonban a sértett életjeleket mutatott, mire az I. rendű vádlott fejbe rúgta. A bántalmazások miatt a sértett a helyszínen elhunyt.

A vádlottak gátlástalanul, az átlagosat lényegesen meghaladó, rendkívüli embertelenséggel és brutalitással hajtották végre cselekményüket.

Ezt követően a vádlottak átkutatták áldozatuk holmiját és magukkal vitték két mobiltelefonját, laptopját, fülhallgatóit, a nála lévő 3 ezer forintot és 20 dollárt.

Távozásuk előtt a vádlottak a sértett holttestét a romos ház melléképületébe húzták be, ahol törmelékkel lefedték. A lopott holmik egy részét másnap a fiatalabb vádlott eladta, a többi holmit elásta.

A vádlottak ruházatában előállításukkor csekély mennyiségű szintetikus kábítószert is találtak.

A főügyészség mindkét büntetett előéletű férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és kábítószer birtoklás bűntettével vádolja, amely akár életfogytig tartó fegyházbüntetéssel büntetendő. A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

fotó: index.hu