Beemelték a Lestár Péter szakközépiskola napelemeit

2017 szep 26
Megosztás
Napelem bemelés

Kedden egy speciális daru segítéségével beemelték a kecskeméti Lestár Péter Szakiskola és Szakközépiskola tetejére a mintegy 80 darabból álló napelemes rendszert. A beruházás a tervek szerint halad.

Mint ismert: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a  “Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola energetikai fejlesztése”  című projektre, 301.929.800,- Ft európai uniós vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatás intenzitása 100 %, a beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, valamint hazai társfinanszírozással valósul meg. A projekt legfőbb célja, hogy csökkenjen az épületek hővesztesége, racionalizálódjon a közintézmények energiagazdálkodása oly módon, hogy mindeközben a felhasználók komfortja és napi életminősége javuljon.

A beruházás eredményeként megvalósul a Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola utólagos homlokzati, valamint zárófödém szigetelése, továbbá a homlokzati nyílászárók cseréje, a belső fűtési rendszer rekonstrukciója, amely egy napelemes rendszer telepítésével is kibővül. 

Az energetikai korszerűsítés által Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata hozzájárul az épített környezeti értékeinek a megóvásához, teljesíti a hatályos hazai és uniós jogszabályokban előírtakat és határozott lépést tesz a város területi stratégiai dokumentumaiban kitűzött célokért, amely szerint az ökotudatos-, zöld város megvalósítása érdekében csökkenti a szén-dioxid kibocsátást, fejlesztéseiben az energiatakarékos megoldásokban érdekelt, különös tekintettel a megújuló energiaforrásokra.

A beruházás a tervek szerint 2017 decemberében fejeződik be.

 

Legolvasottabb: 
Hírös city slider ajánló: 
Igen

Hozzászólások

Lestár Péter Szakközépiskola és Szakiskola? Vagy már nem?