Bemutatták az LMP képviselő-jelöltjeit

2014 jan 31
Megosztás

Felállt az LMP megyei jelölthálózata. Kecskeméten az eddig jól ismert két önkormányzati képviselő indul. A párt sajtótájékoztatóján élesen bírálták a tervezett paksi erőműbővítést.

 

A Fidesz világában semmi sem az, aminek látszik, mert pótcselekvéssel és propagandával próbálják elterelni a figyelmet az ország valós problémáiról - mondta Szél Bernadett, az LMP társelnöke, aki egyébként a párt miniszterelnökjelöltje is lenne, ha jelöltek volna. 

Ez utóbbi kijelentést egyébként Schiffer András, az LMP elnöke mondta a fővárosban, az országos lista bemutatásakor, miközben azt is kijelentette, a párt ellenzéki szerepre készül. 

A kecskeméti, pénteki sajtótájékoztatóján bemutatták a párt Bács-Kiskun megyében induló képviselő-jelöltjeit:

Az 1-es választókerületben Kriskó Dávid indul, aki a párt Bács-Kiskun megyei elnöke. 2010 októbere óta az LMP frakcióvezetője a kecskeméti közgyűlésben. 

A 2-es választókerületben Falusi Norbert, kecskeméti önkormányzati képviselő a jelölt, aki történész-politológus, Szegeden Phd hallgató. 

A Kalocsa központú 3-as választókerületben Makádi Balázs indul. 2012-ben szerezte első diplomáját, jelenleg a második megszerzéséért tanul. Az LMP-nek 2009 óta tagja, 2012 óta a kalocsai választókerület elnöke. A Kiskunfélegyháza központú 4-es választókerületben Kiss Kálmán Tibor, 47 éves agrármérnök, egyéni vállalkozó, biogazdálkodó a jelölt. 

A kiskunhalasi 5-ös választókerületben Lapos Péter, az LMP parlamenti frakciójának agrár szakértője indul. A 6-os választókerületben Ikotity István, megyei önkormányzati képviselő a jelölt. Három diplomával rendelkezik, jelenleg phd. hallgató, az LMP Etikai Bizottságának elnöke.

Szél Bernadett a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Az LMP a valós megoldások híve, és arra kér felhatalmazást, hogy az ország élhetőbb hellyé tudjon válni - tette hozzá az ellenzéki politikus, aki élesen bírálta a nők, valamint a fiatalok foglalkoztatási és munkaerőpiaci helyzetét. Véleménye szerint a Fidesz egyik legfontosabb választási ígérete, a munkahely-teremtési program - megbukott.
Szomorú aktualitásnak nevezte, hogy a miniszterelnök, aki egykoron mindent megtett azért, hogy az orosz csapatok távozzanak Magyarországról, most visszahívta az oroszokat. Ezzel a paksi atomerőmű tervezett bővítésére utalt, amit titokban Putyinnal írt alá Orbán Viktor a magyar emberek háta mögött, az Országgyűlés tudta nélkül - tette hozzá.

Elmondta: az LMP szakértői szerint a megújuló energiaforrások nagyobb mértékű használatával 2020-ig 50-60 ezer új munkahelyet lehetne teremteni.
     

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Címke: