Bérgyilkost fogadott az AC/DC dobosa

2014 nov 6
Megosztás
Phil Rudd

Az új-zélandi Taurangában letartóztatták az AC/DC 60 éves dobosát, Phil Ruddot, akit még aznap délután bíróság elé is állítottak. 

 

A friss hírek szerint azzal vádolják, hogy gyilkosság elkövetésére igyekezett rávenni valakit, de fenyegetőzött is gyilkossággal, és még drogokkal összefüggésben is indult ellene eljárás.

A helyi rendőrség elsőként csak annyit közölt a sajtóval, hogy őrizetbe vettek egy 60 éves férfit, akinek a házát már korábban átkutatták. A helyszínen metamfetamint és marihuanát is találtak.

Még aznap délután bíróság elé is állították a zenészt, aki ártatlannak vallotta magát. Végül óvadék ellenében  szabadon bocsátották, de november 27-én ismét bíróság elé kell állnia. Ha Phil Ruddot bűnösnek találják, akár 10 évet letöltendőt is kaphat. Állítólag még szeptemberben akart felbérelni egy bérgyilkost, hogy két embert eltegyen láb alól.

Phil Rudd már néhány éve Zaurangában él, ahol 2010-ben el is ítélték marihuána birtoklása miatt, de később eltekintettek attól, hogy leülje a büntetést, különben nem tudta volna folytatni a turnézást az AC/DC-vel. A dobos pár hónappal ezelőtt adta ki Head Job című első szólólemezét.

Fotó: Sun/getty

részletek:

http://www.theguardian.com/music/2014/nov/06/acdc-drummer-phil-rudd-char...