Betelt a látogatási keret a Mercedesnél

2014 ápr 30
Megosztás
Frank Klein Mercedes gyárigazgató Kecskemét

Erre az évre már nem tud fogadni magyar nyelvű látogatócsoportokat a kecskeméti Mercedes gyár, mert minden időpont betelt. Aztán néhány napon belül indul a harmadik műszak a gyártásban.

 

A gyárlátogatási programunk iránti hatalmas érdeklődést jelzi, hogy a 2014-es évre valamennyi 25 főnél nagyobb csoportlétszámmal induló, magyar nyelvű látogatói időpontunk betelt - adták közre.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is heti kilenc alkalommal indított a gyár magyar nyelvű gyárlátogatási csoportokat. A látogatók két útvonal közt választhattak, az egyik egy két órás, a másik pedig egy 75 perces kalauz volt. tizenkét éves kor alatt pedig csak felnőtt kísérővel lehetett látogatni a gyárat.

E melett bejelentették, hogy Május 5-én indul a harmadik műszak a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában.

A harmadik műszak beindításához szükséges létszám felvétele, a dolgozók kiképzése és felkészítése megtörtént, a gyár munkavállalóinak a létszáma elérte a 3500-at - nyilatkozta a Ács László cég HR igazgatója.
Hozzátette: további munkatársak felvétele is folyamatban van, júniustól álláslehetőséghez jutnak a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban az ország első duális szakképzésben részt vevő és eredményesen vizsgázó diákjai is.
Ács László hangsúlyozta: a kecskeméti gyárban egyre csökken a német munkavállalók aránya.
Mint arról már beszámoltunk: Frank Klein március végén visszatért Németországba a kecskeméti gyár vezetését május 1-el Thomas Geier veszi át.
A kecskeméti gyár a rastatti üzemmel közösen gyártja a Mercedes-Benz új kompakt-autó generációjának modelljeit. A közös gyártás lehetőséget ad a két üzem gyártókapacitásának rugalmas és optimális kihasználására. A rastatti Mercedes-Benz gyárban már 2012 októbere óta három műszakban folyik a termelés.
Kecskeméten 2013-ban több mint 109 ezer jármű készült el.

 
Címke: