Bezár a Köz’Pont is Kecskeméten

2017 ápr 15
Megosztás
Köz'Pont Kecskemét

Folytatódik Kecskeméten a vendéglátóhelyeket sújtó bezárás-cunami. A dolgok állása szerint alig marad vendéglátóhely a Kéttemplom-közi sétálóutcában. A fánkozó, majd a HelloHal megszűnését követően tehát egy újabb érvágás a minőségi helyek kedvelőinek. 

Szóval: három év után búcsút intett a városnak a Köz’Pont, reggeliző, bor- és tapas bár. Óriási csalódás ez a minőségi borok, pezsgők, koktélok kedvelőinek, valamint a Gourmandoknak, egyrészt a hely sajátos hangulata és a hozzáértő személyzet miatt, másrészt pedig azért, mert nincs, ami pótolná, vagyis mélységes űr marad utána, amit csak Pesten, vagy Szegeden tud egy kecskeméti pótolni.

Az okairól az üzemeltetők nem igazán beszélnek, de nem titkosak ezek a problémák, hiszen már megpendítettük legutóbbi cikkünkben, amikor a Géniusz Étterem és Kávéház bezárásáról írtunk. A magas bérleti díjak - az ingatlan a reformátusok tulajdona - a minimálbér emeléssel járó járulékterhek, az éjfél utáni nyitva tartás ellehetetlenítése a városközpontban, a melegkonyha-engedély problematikussága stb. mind, mind hozzájárulnak egy viszonylag jól működő vendéglátóhely bezárásához. De álljon itt e helyett a Köz’Pont-osok búcsúlevele:

Meghirdettük a hétvégi programjainkat, de van egy titkunk, amit szeretnénk Veletek megosztani. Vannak akikkel a kezdetek óta és vannak akikkel csak mostanában lettünk barátok, de tartozunk Nektek ezzel.

Közel három izgalmas és szép év után úgy döntöttünk, hogy bezárjuk a Köz’Pont-ot és ebben a formában már nem folytatjuk.

Szerettük, sokszor jobban is mint kellett volna. Sok áldozatot és még több örömet hozott nekünk. Az utóbbi időben azonban elsodort az élet minket, új kihívásokat kaptunk. Egyre kevesebb időnk maradt és egyre nehezebb volt megvalósítani azt, amire büszkék lehetünk.
Folyamatosan kerestük a jó kollégákat és bár a végén találtunk olyanokat ismét, akikkel öröm volt a bárban lenni és beszélgetni hosszasan, sajnos nem voltak annyian, hogy elbírják a bárral járó munkákat.
Sokszor bántott minket az érzés, hogy nem foglalkozhattunk azzal, ami az igazi feladatunk: finom borokat válogatni és ezekhez illő ételeket mutatni. Ehelyett sokszor küzdöttünk értelmetlen és érthetetlen dolgokkal, amikről sokszor meséltünk Nektek is.

Elfáradtunk.

Nem akarunk most már folyamatosan megoldani és az előbbi bosszantó dolgokkal foglalkozni. Majd talán egyszer máskor. Ha változnak a dolgok...

Hisszük, hogy most mással érdemes foglalkozni, másban lehet nagyot alkotni. 

Nekünk biztosan hiányozni fog, lehet Nektek is. 

Az biztos, hogy érdekes színfolt volt ez a városunk életében még az elfogultságunk nélkül is.

Találkozzunk egy italra péntek vagy szombat este, vasárnaptól nem lesz Köz’Pont többé!

Mama, Szabolcs és Krisztián”

Sajnáljuk. Kecskemét helyett is. Béke poharaikra.