Bezár a Rozmaring a Liberté helyén

2013 dec 30
Megosztás

Január elsejével visszakapja a város a Rozmaring Étterem és a Center Café üzlethelységeit, mert a bérlők nem tudták kigazdálkodni a havi csaknem kétmillió forintos bérleti díjat. 

Liberté kávéházként kezdte, majd Túróczy Étteremként folytatta pályafutását a patinás főtéri vendéglátóhely, majd napjainkra kettéválasztva: Rozmaring Étterem és Center Café lett. Eddig mindenki belebukott az önkormányzati ingatlan üzemeltetésébe, nemhiába, hiszen havi nettó másfélmillió forint volt az induló bérleti díj, amely mostanra még hízott is egy kicsit. 

Az éttermet és a kávézót üzemeltető Rozmaring Gasztro Kft. az idén lényegében alig tudta fizetni az önkormányzati sarcot, több mint tizenötmillió forint bérleti, egymillió forint késedelmi kamatot, valamint csaknem egymillió forint területhasználati díjtartozást halmozott fel, ezért kérte a jövő év szeptember végig szóló bérleti szerződésének a  2013. december 31.-vel történő felmondását. Ezen felül kérte, hogy az önkormányzat számítsa be a ráfordított beruházásainak az összegét a díjtartozásba, amely valamivel több mint hat és félmillió forint, valamint azt a hárommillió forintot, amely a bérleti szerződés feltételeként kaucióként befizetett. 

Kiderült: az elvégzett beruházások beszámítása nem egyszerű, mert a bérleti szerződés erre vonatkozó megállapodást nem tartalmazott, végül a Lakástörvény alapján az önkormányzat elfogadta a Rozmaring Gasztro Kft. azon ráfordításait, amelyeket számlákkal tudott igazolni. A kivonások után megmaradt, mintegy hétmillió forint tartozást az üzemeltető cégnek január közepéig kell rendeznie. 

Ezt követően az önkormányzat újra meghirdeti az egykori Liberté Éttermet és kávézó helyiségét üzemeltetésére. 

A Rozmaring élni fog

A Kővári Ádám, a Rozmaring tulajdonosa időközben tudatta az étterem híveivel és szimpatizánsaival, hogy a vendéglátóhely nem vész el, csak átalakul, mégpedig átköltözik a Malom tövébe, a Mária utca sarkán lévő Ámor Drink Bárba (néhai tulajdonosa és üzemeltetője Gyurik István után közismertebb nevén: Gyurik Bár). Igaz, ide még kell néhány millió az átalakításokra, de azt ígérik, tavasszal a megszokott színvonalon és minőségben újra nyit a Rozmaring és lehet, hogy még kedvezőbb áron, ugyanis immáron bérleti díj nélkül fog működni, mert az ingatlant megvásárolták. 

Címke: