Bilincset ígért a kecskeméti ügyészeknek

2015 nov 29
Megosztás
Borbély József a bíróságon

Gondnokság alá akarja helyeztetni az ügyészség az Apostoli Magyar Királyság Kormányzóját. A hívei ebbe nem hajlandóak belenyugodni. Kis magyar felfordulás a Kecskeméti Járásbíróságon.

 

Egy valamire való kormányzónak, van udvartartása és természetesen vannak hívei, akik szabadulnának végre a jelen terheitől. Erre persze nem számított a bíróság amikor beidézték a Kormányzót, pedig a jogi egyetemen történelmet is oktatnak. Mintegy száz ember vesztegelt a tárgyalás ideje alatt a kecskeméti Járási Bíróság aulájában rendőri felügyelet mellett. Nagy részüket nem engedték fel a folyosóra, csak a közvetlen munkatársakat, minisztereket, igaz, abba a néhány négyzetméteres kis tárgyalóterembe a Kormányzó fél kormánya se fért be.

Pedig gondolhatták volna, hogy ez lesz, ha csak néhány kattintással a világhálón utánanéznek Borbély József eddigi munkásságának.

A feltétlen hívek számára ugyanis a kiutat egyedül a Kormányzó jelenti, aki mintegy húsz éve még a kecskeméti bútorgyárat igazgatta, de egy cselesen irányított felszámolással az értékének a töredékéért kivették alóla az ingatlant. Azóta Borbély úr megszállottan üldözi a korrupciót, főként a felszámolókat. Leszámolt a jelenlegi társadalmi berendezkedéssel és kikiáltotta az Apostoli Magyar Királyságot, amelyben új pénznemet hozott létre és hozzá a Szent Korona Bankot, amely alanyi jogon alapjövedelmet biztosít minden magyar állampolgárnak. A fedezet rá a földjeink, valamint a felszín alatti víz-gáz és egyéb bányászati értékeink. Hitel nincs, akárcsak a legjobb vendéglátóhelyeken.

Borbély Kormányzó mindemellett előszeretettel jelent fel politikusokat, bírókat, ügyészeket korrupció gyanújával. Eme buzgó tevékenysége megtörése céljából indítványozta a Kecskeméti Járási Ügyészség, hogy eme téveszmék kontroll alá vonásának céljából a legcélszerűbb az lenne, ha Borbély Kormányzót gondnokság alá vonná a bíróság és azután a gyámhivatal ügyelne rá, a beadványai pedig érdemi vizsgálat, illetve hivatali munka nélkül a papírkosárban végeznék.

Igazság és szolgáltatás

A tárgyalás a tömeges megjelenés miatt csúszott egy kicsit és nyilvános tárgyalásként indult. Majd az ügyésznő - a gondnoksági perek jogszabályi okán - indítványozta a zárt tárgyalást, amelynek a bíróság helyt adott. 

Borbély Kormányzó azonnal elfogultsági bejelentéssel élt Forczek Tamás bíró ellen, mivel őt nem nyilatkoztatta a zárt tárgyalási indítvánnyal kapcsoltban, hangsúlyozva: teljes jogú alperes, nincsen gondnokság alá helyezve, nyilatkozati joga van.

A bíró azonban hajthatatlan volt.

Borbély József sajnálatát fejezte ki, főként az ügyésznővel szemben, aki elmondása szerint, mindezek miatt Német Zsolt kecskeméti vezető ügyész sorsára fog jutni, akit hamarosan bilincsben fognak elvinni, mert az egyértelműen bizonyítható korrupciós történetben, a Hajdú-Bét ügyében futni hagyta a főszereplőket. Német Zsoltot a vesztőhelyre Nánási László megyei főügyész is követni fogja — tette hozzá, és mindazok, akik ehhez asszisztálnak, illetve e miatt őt most megpróbálják ellehetetleníteni.

A Kormányzó intelmei természetesen a bíró úrra is kiterjedtek. Figyelmeztette: szeretné, ha nem kerülne egykori cégbíró kollégájának, Varga Miklósnak a sorsára, aki a bírói hivatásával összeegyeztethetetlen módon összejátszott a felszámolókkal, erre egyértelmű bizonyítékok állnak a rendelkezésére, ezért a nyugalmazott bíró élete végégig börtönben fog ülni. Eme eszmefuttatás a tárgyalóteremben nem okozott osztatlan sikert, a folyosón, a hívek körében viszont igen, többen szerették volna, ha a Kormányzót olyan győztes csapatkapitányi módra megdobálhatnák egy kicsit a levegőbe, de nem lehetett, mert jött a tárgyalás újabb menete, immáron zárt ajtók mögött.

Tempó nélkül nincs tárgyalás

Aztán jött az újabb gikszer. Borbély Kormányzó ugyanis nem csak az apostoli Magyarország ügyes-bajos dolgait viszi a szárnyain, hanem egyben társadalmi tisztséget is betölt, Ő a Tempó Párt Elnöke, ezért ebbe a perbe a társadalmi szervezetnek is van beleszólása. Ennek okán a párt delegáltja már korábban írásban bejelentkezett  a perbe, a bíró azonban őt is kizárta a tárgyalásról. Képviselőjük mindezek okán azonnal panaszt tette a bíróság vezetőinél, majd egy kis összbírói konzultáció után a Tempó Párt is képviseltethette magát a kormányzói-gondnoksági perben.

A pert követően Borbély Kormányzó elmondta, hogy a bíróság részletesen kihallgatta a küldetéséről, a korrupcióellenes tevékenységéről, valamint a Tempó Párt tevékenységéről, illetve az új kormány összetételéről és a Szent Korona Bank Tevékenységéről.

A per februárban folytatódik.