Bíróság elé áll a fiatalokat savval csitító kecskeméti nő

2017 aug 8
Megosztás
Mathiász pizzéria

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 61 éves kecskeméti nő ellen, aki 2016. június 24-én hajnalban a lakásának ablakából savval öntötte le egy társaság három tagját, mert szerinte túl hangosan szórakoztak. Az eset a rendőrséggel szembeni pizzériánál történt.

A 61 éves kecskeméti nő egy lakóház második emeletén lakott, lakása alatt egy söröző is működött. 2016. június 24-én, hajnali 2 és 3 óra közötti időben egy fiatalokból – diákokból és egy tanárból - álló társaság szórakozott a sörözőben.

A vádlott a társaságot zavaróan hangosnak találta, ezért a söröző mellett, az utcán álló fiatalokra a lakása ablakából kénsavat is tartalmazó, erősen maró hatású anyagot öntött ki. A maró hatású folyadék a tanárt és két diákot ért, a tanár a fején és a hátán 8 napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett.

A két diák közül egy lány a lábain, míg a fiú sértett az arcán szenvedett égési sérüléseket. A diákok sérülései 8 napon belül gyógyultak, maradandó fogyatékosság egy sértettnél sem alakult ki. A két diák kérte a vádlott megbüntetését könnyű testi sértés vétsége miatt.

A tanárnak és a lány diáknak a ruhája is sérült, kérték az ezzel okozott kár megtérítését is.

A büntetlen előéletű vádlott szabadlábon várja a tárgyalást, őt az ügyészség súlyos testi sértés bűntettén kívül 2 rendbeli könnyű testi sértés vétségével is vádolja. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.