A Borháló segít a borválasztásban

2014 nov 3
Megosztás
borkóstoló a kecskeméti Borhálóban

Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk. A Borháló országos borkereskedelmi szaküzletlánc szeretne ettől mindenkit megkímélni. Segítenek és óvnak a csalódástól. Akció van.

 

A Borháló borkereskedés a saját, válogatott boraiból egy palacknyival kárpótol mindenkit, aki néhány szóban leírja, hol és hogyan került olyan helyzetbe, hogy rosszabb bort vásárolt, mint amire számított. A Borcsere akcióban a borkereskedés 45 boltja vesz részt országszerte. 

Még a rutinosabb borfogyasztók is bajban vannak néha, ha konkrét alkalomhoz kell bort venniük. Az élelmiszerüzletekben ilyenkor a legtöbb vevő a címke alapján választ, a jól szituáltak pedig a népszerű és jól ismerten csengő pincészetek valamelyik borát veszik meg. Mindkét módszer csalódáshoz vezethet, mert a szép külső silány bort is takarhat, ráadásul az üzletek hemzsegnek a túlárazott boroktól. 

Ezt ismerte fel az országszerte 45 üzlettel rendelkező Borháló borkereskedés, ezért akciót hirdetett a rossz borélményt szerzők kárpótlására. Elég megírni a www.borhalo.com oldalon röviden boros csalódásunk történetét, és az üzletlánc máris egy palacknyi jó borral kárpótolja a szerzőt bármelyik boltjában, amit ráadásul kóstolással vagy tanácsadás alapján választhat ki a Borháló válogatás boraiból.

- Az a célunk, hogy elgondolkodtassuk a vásárlókat, és ráébresszük őket arra, hogy kockázatos lehet címke alapján vásárolni, célszerűbb olyan helyen venni a bort, ahol jó a választék, az eladó pedig szakszerű tanácsokkal látja el a vevőt – mondta Serfőző László, a Borháló kecskeméti üzletének vezetője. 

A Borhálóban úgy vélik, nem várható el a vevőtől, hogy minden fajtát ismerjen, vagy az ételhez megfelelő bort válasszon, ezért vannak a szakemberek. Üzleteikben nem érzi elveszettnek magát az ember, mert a bort helyben meg is lehet kóstolni, az eladók pedig készséggel segítenek az igényeiknek lehető legmegfelelőbb bort választani minden alkalomra.

- Ha a vevő megmondja mi lesz vacsorára, akkor ahhoz illő bort ajánlunk neki, amit akár meg is kóstolhat az üzletben – mondta a boltvezető, aki szerint az otthoni, vagy baráti borozáshoz ráadásul felesleges megfizetni az üveges kiszerelést.  Otthoni estékre, baráti beszélgetésekre, családi eseményekre nem flancos üvegekre, hanem jó borra van szükség. Az ilyen alkalomra vett bor hamar, pár nap alatt elfogy, ezért pedig kár az üveges kiszerelést választani, sokkal olcsóbb ugyanis a pet palackos, vagy bag in boxos kivitel - tette hozzá.

 - A Borhálóban több olyan bort is árulunk literenként 700-1000 forintért, aminek palackja 1500 körül van a boltokban, ezért otthonra fölösleges a palackonkénti 500-600 forint csomagolási költséget megfizetni – mondta. 

Aki megírja kellemetlen borélményét a borhalo.com oldalon, vagy elmeséli valamelyik Borháló üzletben, az választhat egyet a Borháló termék-Borháló minőség nevű válogatásból és egy palacknyi (0,75Liter) bor árát ajándékba kapja a Borhálótól.

 

A Borháló válogatás-Borháló minőség borai, melyekre érvényes a felhívás:

Szőke Mátyás: Merlot-Kékfrankos cuvée: 1.520 Ft/liter

Frittmann János: Kékfrankos rosé és Olivér Cuvée-je:  890 Ft/liter

Mészáros Borház: Cabernet válogatás: 890 Ft/liter 

Takler Ferenc:  Vörös cuvée és Rosé borai:  990 Ft/liter

Ludányi József: Kékfrankos rosé és a Sárgamuskotály: 780 Ft/liter

Font Gábor:  Tied Cuvée: 580 Ft/liter

Pócz József: Cabernet Franc-Merlot Cuvée: 1.040 Ft/liter

Nagy Noémi és Nagy Franciska: Irsai olivér és Pinot Noir Roséja: 840 Ft/liter

Baron von Twickel: Cabernet Sauvignon: 820 Ft/liter

Az üzlet elérhetőségei:

címe: 6000 Kecskemét Bethlen körút 12/C

weboldal: http://www.borhalo.com/kecskemet-eszak

telefonszám: 06-70-413-2600

nyitva tartás: Hétfő: 14.00-18.00, Kedd-Péntek: 10.00-18.00, Szombat: 09.00-13.00