Borotára kihelyezett Koch élménybor-kóstoló

2016 szep 19
Megosztás
Borota, Koch Birtok

A kecskeméti Koch Borkereskedés mindig is kitett a vendégeiért, hiszen a nagyszerű minőségi pinceáras borkínálat mellett Koch Csaba jóvoltából személyesen felvonultak már az üzlet különtermében a hazai borász szakma kiválóságai egy-egy borbemutatós estére és közvetlen beszélgetésre.

Nem egy ilyen estét tartott már Koch Csaba is, amelyeken beszélt az általa meghonosított termesztés-technológia kísérleteiről, amelynek elméletét mára már hivatalos mérések is igazolják. Az általa csak boldog szőlőnek nevezett termesztés-technológia lényege, hogy az ültetvény nem olyan, mint egy frissen bevonult kiskatona, agyonnyírva és vasalva, hanem kócosabb, levelesebb, mert véleménye szerint így jobb a növénynek és a termésnek.  Koch Csaba szerint: aki engedi kibontakozni az ültetvényeit annak boldog lesz a szőlője, mert a sok levél és a még hatékonyabb fotoszintézis jobb termést, és ezáltal még jobb alapanyagot biztosít a bornak.

Szóval, aki látni szeretné ezt a boldog szőlőültetvényt, valamint hasonlóan boldog gazdáját az buszra fel és látogasson el Borotára egy szervezett út keretében, szeptember 24-én szombaton, amelyen természetesen évadnyitó borkóstoló is lesz.

A program részeként délelőtt látogatást tesz a csoport a  Hajósi barokk kastélyban, majd irány Borota, a Koch Borászat. A szőlőbejárást követően, szabad szedésű ebéd és nyolc boros borkóstoló következik a pincészet legszebb boraiból. A délután végén a pincesétát követően a birtok kádár múzeumát is megtekinthetik Koch Csaba vezetésével. 

A pontos program:

9.00 Gyülekező a Koch Borszaküzlet előtt

9.15 Indulás busszal a Koch Borszaküzlet elől

10.30 Érkezés a Hajósi Barokk kastélyhoz, idegenvezetéssel egybekötött kastélylátogatás

12.00 Indulás Borotára

12.40 Érkezés a Koch Borászathoz

13.00 Borkóstolóval egybekötött ebéd

Vendégvárás: Cserszegi Fűszeres szőlőből vagy bio körtéből készült pálinka

Borkóstoló: a pincészet látvány pincéjében 8 féle borból

Szabad szedésű ebéd: kemencében sült csülök velesült zöldség körettel, savanyúsággal, mellé Késői Szüretelésű Chardonnay fehér bor vagy vörösboros szarvas pörkölt kapros-túrós nokedlivel Cabernet Sauvignon -Pinot Noir Cuvée vörösborral

Desszert: almás rétes

Desszert bor:

Snow Wine, késői szüretelésű édes fehérbor

Jégbor

Pince séta

A borászati üzem megtekintése, a pincében 2-3 féle hordós bor kóstolása

16.00 Indulás vissza Kecskemétre

17.30 Érkezés a Koch Borház Kecskeméthez

A programon való részvétel 9900 Ft/fő, mely tartalmazza a buszos útiköltséget, a kastélybelépőt idegenvezetéssel, valamint a Koch Borászat ebéddel egybekötött borkóstolóját, programjait. 

A rendezvény regisztrációhoz kötött, programon való részvétel csak a részvételi díj előzetes befizetésével lehetséges. A jelentkezés és a részvételi díj befizetésének határideje szeptember 19-e hétfő.

Fehér Anna

Koch Borház Kecskemét

+36 30 567 41 16

6000 Kecskemét, Bethlen krt.12/C

info@kochborhazkecskemet.hu

www.kochborhazkecskemet.hu

www.facebook.com/kochborhazkecskemet