Borotára kihelyezett Koch élménybor-kóstoló
A kecskeméti Koch Borkereskedés mindig is kitett a vendégeiért, hiszen a nagyszerű minőségi pinceáras borkínálat mellett Koch Csaba jóvoltából személyesen felvonultak már az üzlet különtermében a hazai borász szakma kiválóságai egy-egy borbemutatós estére és közvetlen beszélgetésre.
Nem egy ilyen estét tartott már Koch Csaba is, amelyeken beszélt az általa meghonosított termesztés-technológia kísérleteiről, amelynek elméletét mára már hivatalos mérések is igazolják. Az általa csak boldog szőlőnek nevezett termesztés-technológia lényege, hogy az ültetvény nem olyan, mint egy frissen bevonult kiskatona, agyonnyírva és vasalva, hanem kócosabb, levelesebb, mert véleménye szerint így jobb a növénynek és a termésnek. Koch Csaba szerint: aki engedi kibontakozni az ültetvényeit annak boldog lesz a szőlője, mert a sok levél és a még hatékonyabb fotoszintézis jobb termést, és ezáltal még jobb alapanyagot biztosít a bornak.
Szóval, aki látni szeretné ezt a boldog szőlőültetvényt, valamint hasonlóan boldog gazdáját az buszra fel és látogasson el Borotára egy szervezett út keretében, szeptember 24-én szombaton, amelyen természetesen évadnyitó borkóstoló is lesz.
A program részeként délelőtt látogatást tesz a csoport a Hajósi barokk kastélyban, majd irány Borota, a Koch Borászat. A szőlőbejárást követően, szabad szedésű ebéd és nyolc boros borkóstoló következik a pincészet legszebb boraiból. A délután végén a pincesétát követően a birtok kádár múzeumát is megtekinthetik Koch Csaba vezetésével.
A pontos program:
9.00 Gyülekező a Koch Borszaküzlet előtt
9.15 Indulás busszal a Koch Borszaküzlet elől
10.30 Érkezés a Hajósi Barokk kastélyhoz, idegenvezetéssel egybekötött kastélylátogatás
12.00 Indulás Borotára
12.40 Érkezés a Koch Borászathoz
13.00 Borkóstolóval egybekötött ebéd
Vendégvárás: Cserszegi Fűszeres szőlőből vagy bio körtéből készült pálinka
Borkóstoló: a pincészet látvány pincéjében 8 féle borból
Szabad szedésű ebéd: kemencében sült csülök velesült zöldség körettel, savanyúsággal, mellé Késői Szüretelésű Chardonnay fehér bor vagy vörösboros szarvas pörkölt kapros-túrós nokedlivel Cabernet Sauvignon -Pinot Noir Cuvée vörösborral
Desszert: almás rétes
Desszert bor:
Snow Wine, késői szüretelésű édes fehérbor
Jégbor
Pince séta
A borászati üzem megtekintése, a pincében 2-3 féle hordós bor kóstolása
16.00 Indulás vissza Kecskemétre
17.30 Érkezés a Koch Borház Kecskeméthez
A programon való részvétel 9900 Ft/fő, mely tartalmazza a buszos útiköltséget, a kastélybelépőt idegenvezetéssel, valamint a Koch Borászat ebéddel egybekötött borkóstolóját, programjait.
A rendezvény regisztrációhoz kötött, programon való részvétel csak a részvételi díj előzetes befizetésével lehetséges. A jelentkezés és a részvételi díj befizetésének határideje szeptember 19-e hétfő.
Fehér Anna
Koch Borház Kecskemét
+36 30 567 41 16
6000 Kecskemét, Bethlen krt.12/C