Borvásárlási tanácsok alapból

2014 nov 17
Megosztás
Borháló Szaküzlet Kecskemét

Éjjel-nappaliban bort venni alapból hiba, de bárki kerülhet olyan helyzetbe, hogy erre kényszerül. Nézzük csak mibe futhatunk bele. Bízza magát nyugodtan a Borháló Szaküzleteire.

 

- Hőhullámai vannak a kínálatot nézve? Akkor nagy a baj! Bár a különböző borok ideális tárolási feltételei eltérőek, összességében a 12-14 °C hőmérséklet mondható jónak, 20 °C fölötti hőmérséklet már aggodalomra adhat okot, míg 25 °C felett tilos tárolni a borokat!

- Ha már a kirakatban látva megkívántad a bort, felejtsd is el. A huzamosabb ideig napfénynek kitett bor nem éli túl a megpróbáltatásokat. Eljátszhatsz a telefonod iránytűjével, hogy merre van dél, de inkább keress valami mást.

- Ez máshol fele ennyibe kerül! Az éjjeli alkalmazottakat meg kell fizetni, ezek a boltok nem az alacsony árfekvésről híresek. Azért jobban teszed, ha valami ismert bort keresel, mert az ismeretlenek árazása az átlagosnál is viccesebb tud lenni.

- 2500-at, ezért? A “felsőpolc effektus” az éjjel-nappalik világában nem a valódi minőségről szól. Míg egy borkereskedésben az ár jobbára arányos a minőséggel, addig a non-stopban az eladhatóság szerint növekszik!

- Úúú, vicces címke! Egyre erősebb az a marketing irányvonal, amely elsősorban a bor csomagolását kívánja értékesíteni. Van az úgy, hogy a jó címke, és a hátoldali leírás egybeesik a bor valódi értékeivel, de - főleg a nem ismert pincészeteknél - korántsem törvényszerű.

- Lövésem sincs a borokról. Kérdezzük meg az eladókat! Meg lehet próbálni, de azzal azért számolj, hogy az itt dolgozókat nem a borismeretük szerint választják ki erre a melóra.

- PET-palack, bag in box, magnum kiszerelés? Az éjjel nappalikban ne próbálkozz ezzel. Szaküzletekben, például a Borháló boltjaiban megbízható borokat kapsz ilyen kiszerelésben, de az éjjel-nappalik világában az alsó polcon alkeszeknek szánt lőre van.

És ahogy az lenni szokott: minden lehetséges és persze mindennek az ellenkezője is! Ésszel döntsünk, mert a jó borválasztás szexi.

Az üzlet elérhetősége, ahol valódi, minőségi kiszolgálást kapsz:

címe: 6000 Kecskemét Bethlen körút 12/C

weboldal: http://www.borhalo.com/kecskemet-eszak

telefonszám: 06-70-413-2600

nyitva tartás: Hétfő: 14.00-18.00, Kedd-Péntek: 10.00-18.00, Szombat: 09.00-13.00

Serfőző László

üzletvezető

mobil: +36 70 413 2600

e-mail:kecskemet-eszak@borhalo.com

Borháló - nálunk más a mÉrték 

Üzlet: 6000 Kecskemét Bethlen körút 12/c térkép

Web: www.borhalo.com/kecskemet-eszak

Facebook: https://www.facebook.com/borhalo.kecskemeteszak