Bronzérem a Nemzetközi Gyermek Játékokon

2015 júl 6
Megosztás
a kecskeméti delegáció

Hollandiában rendezték meg nemrég a 49. Nemzetközi Gyermek Játékokat, amelyen 34 ország több mint 1500 sportolója vett részt, közöttük a Kecskemét fiatal sportolóiból álló delegáció.

 

A nyolc sportágat felvonultató rendezvényen Kecskemét a leány röplabda és a fiú labdarúgás sportágban 16 sportolóval képviseltette magát.

A röplabdázók csoportkörük első mérkőzésén sérülés miatt elveszítették egyik meghatározó játékosukat, a szükségképpen átalakított csapat pedig 2 – 1 arányú vereséget szenvedett a szlovén Mislinja csapatától. A vereség azt jelentette, hogy a csapat a szokatlan lebonyolítási formának köszönhetően a „vigaszágra” került, ahol lehetősége volt akár a döntőig menetelni, ehhez azonban valamennyi soron következő ellenfelet le kellett győznie.

A lányok sorrendben a törökországi Bergama, majd az izraeli Hod Hasharon, a holland Joure és a szlovén Zalec csapatát egyaránt két-két szettben legyőzve jutottak a legjobb négy csapat közé.

A bronzmérkőzésen nagy csatában múlták felül a görög Sparta együttesét, de a döntőbe jutásért már nem bírtak a nagyobb játékerőt képviselő Slovenj Gradec csapatával, így a dobogó harmadik fokára állhattak.

A húsz csapatot felvonultató tornán labdarúgóink első csoportmérkőzésükön szintén vereséget szenvedtek a szlovén Muraszombat csapatától, majd az izraeli Hadera és a skót South Lanarkhsire együtteseit legyőzve a csoport éléről várták a folytatást. A negyeddöntőben az írországi Tralee csapatával kerültek szembe, akiktől 6 -3 arányú vereséget szenvedtek, így az 5-9. helyezésekért küzdhettek tovább. Sportolóink a helyosztókon a Sopron és a lengyel Leszno csapatát legyőzve végül az 5. helyen zárták labdarúgó tornát.

Összességében elmondható, hogy sportolóink mind az elért eredményekkel, mind hozzáállásukkal és magatartásukkal méltó módon képviselték Kecskemét városát, öregbítették hírnevét. 

A delegáció tagjai:

Röplabda: Forgó Lilien, Hegedűs Anna, Kökény Petra, Jantovics Réka, Murár Bettina Dorina, Pintér Vanessza, Piránszki Petra, Vida Eszter, 

edző: Sándorné Kormos Edit, 

felkészítő edzők: Csizmadia Szabolcs, Juhász Zoltán, Szappanos Máté, Szappanos Tibor

Labdarúgás: Balla Szilárd, Vracaric Dániel, Gréczi Márton, Sallai Bence, Szalai Gábor, Szekeres Gergő, Várkonyi Tamás, Terbe Botond, 

edző: Gyenes Tamás

Csapatvezető: Lovas Zoltán

Delegációvezető: Dr. Szeberényi Gyula Tamás