Brutálisan bántalmazta, kínozta élettársát a gyermekei előtt

2017 nov 10
Megosztás
középkor

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 34 éves kecskeméti férfi ellen, aki 2016 októberétől mintegy másfél hónapon át kecskeméti otthonukban féltékenységében kegyetlenül és megalázóan verte, kínozta élettársát, részben gyermekeik szeme láttára.

A vádlott és élettársa egy kecskeméti tanyán laktak, ahol közösen nevelték négy saját gyermeküket, valamint az élettárs korábbi kapcsolatából született fiát. Kapcsolatuk a vádlott féltékenysége miatt 2016 őszén megromlott, mert a vádlott fejébe vette, hogy a sértett a rokonaival megcsalja őt. A rendszeres veszekedések miatt a sértett el akart költözni a gyermekekkel otthonról, azonban a vádlott ebbe nem egyezett bele.

A bántalmazások tavaly október elején kezdődtek, amikor egy napon a vádlott agresszíven követelte élettársától, hogy vallja be neki a „titkait”. Erre a sértett félelmében elismerte, hogy a vádlott testvérével kapcsolata van. Erre a vádlott indulatba jött és egy baseball ütővel többször megütötte az ágyon ülő sértett mindkét lábszárát. Ezután magához vett egy elektromos hőlégfúvó készüléket és azzal kétszer megégette a sértett arcát. Ezt követően pedig levágta a sértett haját 3 milliméteresre, hogy másnak ne kelljen és a hajvágó készülék zsinórjával ütlegelte.

Ezután a vádlott megtiltotta a sértettnek, hogy egyedül elhagyja a tanyát és októberben még több alkalommal bántalmazta az élettársát. A megfélemlített sértett nem mert segítséget kérni. Volt olyan alkalom, hogy ököllel arcon ütötte, majd egy késsel többször beleszúrt a lábfejébe, de olyan is történt, hogy vontatókötéllel összekötötte a nő nyakát és bal lábát, majd a földön húzta és ököllel ütötte a fejét. Az októberi bántalmazásokat a gyermekek nem látták, ugyanis vagy aludtak, vagy nem voltak otthon.

2016. november 10-én este újabb féltékenységi roham tört a vádlottra és az ökölütésen kívül egy vascsővel is többször megütötte a sértett kezeit és lábait. Másnap reggel, amikor a gyerekek már ébren voltak, a vádlott folytatta a kínzást: ismét ütlegelni kezdte a sértettet, majd az egyik gyermekkel behozatott egy csőfogót és azzal testszerte többször megütötte az élettársát. Közben azzal fenyegetőzött, hogy a sértett lassan, kínok közt fog „megdögleni”. A sértett vérét a vádlott a lányukkal töröltette fel és egy kést is behozatott a megfélemlített gyermekkel. A késsel többször megkaristolta élettársa jobb combját, egy cigaretta csikket is elnyomott a kézfején és egy kisebb vascsővel is verte. A nap folyamán a vádlott hol abbahagyta, hol újra kezdte a sértett bántalmazását.

A sértett többször kérlelte a vádlottat, hogy vitesse el a gyerekeket otthonról, legalább ne előttük verje. A vádlott november 12-én délelőtt a rokonaival el is vitette a gyermekeket, de előtte rájuk parancsolt, hogy hallgassanak. Miután kettesben maradt a sértettel, vascsővel és ököllel is verte, miközben fenyegette élettársát. A sértett kezeit egy madzaggal összekötözte, a madzag másik végét pedig a kanapé karfájához kötötte, hogy ne tudjon elszökni.

A vádlott mobiltelefonon felhívta lánytestvérét és arra kényszerítette a sértettet, hogy sorolja fel, a vádlott mely rokonaival volt szexuális kapcsolata, majd a telefont visszavéve közölte, hogy meg fogja ölni élettársát. A vádlott testvére a történtekről értesítette a sértett rokonait, akik kihívták a rendőröket. A rendőrök a vádlottat elfogták, az életveszélyes állapotban lévő sértettet pedig kórházba szállíttatták.

A sértett az embertelen és elhúzódó bántalmazás miatt kezein, lábain, a testén és a fején 8 napon túl gyógyuló csonttöréseket, zúzódásokat és vérömlenyeket szenvedett.

Ha nem részesült volna orvosi ellátásban, akkor vérmérgezésben, illetve a törések és a vérveszteség miatt meghalt volna.

A kiemelt jelentőségű bűnügy vádlottja előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint 5 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.