Cigarettával bélelt kennelben utaztak a díjnyertes kutyák

2016 dec 29
Megosztás
csempész cigaretta

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 10000 doboz adózatlan cigarettát találtak egy orosz rendszámú gépjárműben Röszkén. A dohányterméket lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt indítottak büntetőeljárást.

A pénzügyőrök egy orosz rendszámú Mercedes B. Sprinter típusú, kutyák szállítására berendezett  járművet ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen.

Az autót vezető orosz állampolgárságú nő elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. 

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a járművet tételes vizsgálatra félreállították. Az ellenőrzés első lépéseként a rakodótérben található kennelekből kiszállítottak 5 példány díjnyertes, az állatútlevél alapján orosz terrier fajtájú kutyát és biztonságba helyezték őket az átkelő elkülönített helyiségében. 

Ezt követően megkezdődött a jármű tüzetes vizsgálata, amely gyorsan eredményhez vezetett. A kutyaszállító kennelek és a padlólemez közötti részből, valamint a kennelek aljából és tetejéből, összesen 10.000 doboz Marlboro márkájú adózatlan cigarettát pakoltak ki a pénzügyőrök. 

A pénzügyőrök, az összesen 7 millió forint értékű cigarettát, valamint a gépjárművet lefoglalták, az orosz nővel szemben, költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói indítottak eljárást. 

A büntetőeljárással egyidejűleg indult vámigazgatási eljárás során mintegy 29 millió forint vámigazgatási bírság megfizetésére kötelezték  a pénzügyőrök az orosz sofőrt.