Csanádi borok telt házas Borhálóval

2014 nov 14
Megosztás
Csanádi Bálint borász

A legutóbbi borkóstolón a kecskeméti Borhálóban még a  számítástechnikai rendszer is megrészegedett, mert többen érkeztek a regisztráltnál. Csanádiak jöttek Császártöltésről.

 

Nem újdonság, hogy telt ház van egy borkóstolón a kecskeméti Borháló Szaküzletben, de legutóbb még többen is jöttek a regisztráltnál. Persze nem az önök készülékében volt a hiba, lehetőség szerint megoldották a helyzetet a házigazdák. Az érdeklődés nemhiába volt ekkora, mivel  egy ígéretes fiatal borászat borairól volt szó, amely már ott settenkedik a siker küszöbén.

A Csanádi Birtok ősi helyen Hajós és Császártöltés között fekszik, nagyszerű termőterületen.

Illatos friss borok borok alapanyagai teremnek erre, mint az Irsai, a Cserszegi, Chardonnay, vagy a borászat nagy ígérete a Sauvignon Blanc. 

A vörösből meg persze a Kékfrankosból és Cabernet Sauvignonból van több, de akad Kadarka és Kékoportó is.

A Borháló borestet maga Csanádi Bálint tartotta, aki a családi borászatban a növényvédelemért felelős, jelenleg is ezen a területen tanul a gödöllői Agrártudományi Egyetemen.

A kiterjedt birtokon sikerbora, amelyet az esten is visszatapsoltak a legtöbb aranyérmet szerzett Savignon Blanc volt, amelyhez a Csanádi család nagy reményeket fűz. No, meg persze a rozé, mert azért az Alföldről, még ha bajai borvidék is az, Koch Csaba földje, mégiscsak a rozéról ismerszik meg a férfi embör. 

A Csanádi borokról itt olvashat többet:

http://csanadiszolobirtok.hu/

http://elitbor.hu/hirek/A-210-hektaros-csaladi-birtok

http://elitbor.hu/hirek/Szegedi-Borfeszt-Csanadi