Csehországban villantak az uszonyosúszók

2014 nov 3
Megosztás
Kecskeméti uszonyúszó csapat

Jól szerepeltek a kecskeméti uszonyúszók a csehszlovákiai nemzetközi pénzdíjas versenyen. Igaz, az edzőjük még jobb eredményt várt volna tőlük. Jövő héten újabb versenyre készülnek.

 

2014. november 1-jén és 2-án rendezték meg a csehországi Zlin városában a Nemo Trophy uszonyosúszó nemzetközi pénzdíjas versenyt, melyen a Bácsvíz-KVSC uszonyosai is részt vettek.

Kecskemétről hét fős csapat utazott Zlinbe, közülük öt versenyző és két edző. A sportolókat Balogh Máté, Kádár-Németh Kristóf, Kis Roland, Blaszák Lilla és Monori Fanni képviselték, az edzők pedig Juhos Gergely és Székely Lilla voltak.

- A versenyen csak egy korosztályban, a felnőtteknél volt lehetőség versenyezni, így a csapatunkból a dobogós helyezéseket Balogh Máté szállította. A többiek mind ifjúsági korúak, gyakorlatilag négy évük van még addig, hogy bekerüljenek a felnőttek közé. Nem is az volt az elsődleges célunk, hogy dobogós helyezéseket szerezzünk, hanem az, hogy a versenyzőink szokják a külföldi versenyek hangulatát, és minél több tapasztalatra tegyenek szert - mondta  Székely Lilla, a csapat edzője. Hozzátette: Mátén kívül aki még kimagasló teljesítményt nyújtott, az Kádár-Németh Kristóf volt, aki élete legjobb idejét úszta 200 méteren, amivel még engem is meglepett. Nagyon szépen versenyzett az egyik legnehezebb távon, le a kalappal előtte. A többiek sem úsztak rosszul, bár összességében kicsit jobb időket, és profibb hozzáállást vártam volna a csapattól. Igaz, rólam köztudott, hogy maximalista vagyok. Hangsúlyozta: Úgy gondolom, kezdésnek jó volt ez a verseny, és rávilágított azokra a dolgokra, amikben még erősödnünk kell. Az biztos, hogy a felszereléseinket fejlesztenünk kell, elsősorban az uszonyok cseréje vált szükségessé.

A kecskeméti uszonyosúszók következő versenye a november 15-16-án megrendezendő Cápa, Gyermek és Serdülő Országos Bajnokság lesz, amire a Kecskeméti Fürdőben kerül sor. A szakosztály szeretettel várja az érdeklődőket és a szurkolókat ezen a hétvégén.

Nemo Trophy eredmények (felnőtt korosztályban):

Balogh Máté (junior):

200 méter búvárúszás: 2. helyezett

800 méter búvárúszás: 3. helyezett

400 méter búvárúszás: 4. helyezett

100 méter búvárúszás: 5. helyezett

Kádár-Németh Kristóf (ifjúsági):

200 méter uszonyosúszás: 8. helyezett

100 méter uszonyosúszás. 15. helyezett

50 méter búvárúszás: 20. helyezett

Kis Roland (ifjúsági):

400 méter uszonyosúszás: 9. helyezett

200 méter uszonyosúszás: 13. helyezett

100 méter uszonyosúszás: 14. helyezett

Blaszák Lilla (ifjúsági):

800 méter uszonyosúszás: 3. helyezett

400 méter uszonyosúszás: 10. helyezett

100 méter uszonyosúszás: 14. helyezett

Monori Fanni (ifjúsági):

200 méter uszonyosúszás: 9. helyezett

100 méter uszonyosúszás: 11. helyezett

50 méter búvárúszás: 23. helyezett