Csempészcigik a hűtőtáskában

2016 okt 4
Megosztás
csempészcigi

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy 10000 szál adózatlan cigarettát találtak két autóbuszban Röszkén. A dohányterméket lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárás.

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú autóbuszt ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. A sofőrök, valamint az utasok elmondták, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal. A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban az autóbuszt teljesen átvizsgálták.

Az ellenőrzéskor a vezetőülés, valamint az elektromos kapcsolószekrény mögötti gyári rekeszből összesen 7 400 szál, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A jármű szerb vezetője a dohányterméket magáénak ismerte el, majd ezután a pénzügyőrök által kiszabott 983 ezer forint vámigazgatási bírságot a helyszínen megfizette. 

Rövid idő elteltével – szintén Röszkén – egy magyar autóbuszt vizsgáltak át a pénzügyőrök. A tüzetes ellenőrzés eredményeként a magyar sofőr pihenőágya mellett található tárolóban, hűtőtáskába csomagolva összesen 2 360 szál magyar adójegy nélküli cigarettára bukkantak. 

A pénzügyőrök a több százezer forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták. A szerb, valamint magyar sofőr ellen költségvetési csalás elkövetése miatt a NAV pénzügyi nyomozói eljárást indítottak.