Csőtörés a Hunyadi János iskolában - költöznek az osztályok

2018 már 19
Megosztás
Hunyadi János Iskola

Egy szelep meghibásodása következtében a hétvégén víz árasztotta el a Hunyadi János Általános Iskolát és a szomszédos Corvina Óvoda Kandó Kálmán Utcai Óvodáját.

Az óvodában jelentős kár keletkezett, a kárfelmérés folyamatban van, majd a város karbantartó gyors-szolgálata azonnal megkezdi a helyreállítást. Az épület egy része továbbra is használható, így szerdától mintegy 40 gyerek változatlanul a Kandó Kálmán Utcai Óvodába járhat. A helyreállítás napjaiban 38 gyereket az Ifjúság úti Óvoda fogad be, az ideiglenes elhelyezésre reményeink szerint mindössze jövő hét elejéig lesz szükség. 

Kecskemét önkormányzatát a Kecskeméti Tankerületi Központ arról tájékoztatta, hogy a Hunyadi iskolában a meghibásodás elhárítása, a kárfelmérés, a helyreállítás szintén folyamatban van. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester felajánlotta, hogy az iskolásokat a Szolnoki úton, az önkormányzati tulajdonú TISZK épületben helyezzék el. A Tankerület a felajánlást elfogadta, így szerdától ott zajlik majd az oktatás.