Darálják Lezsák félegyházi partizánjait

2014 aug 31
Megosztás
csányi József és Lezsák Sándor

Miután kettészakadt a kiskunfélegyházi Fidesz és a Lezsák Sándor féle Nemzeti Fórum saját polgármesterjelöltet állít Kapus Krisztián eddig polgármesterrel szemben, máris megkezdődött az új jelölt szennyesének a kiteregetése.

A szórólapokon arra kérik Csányi Józsefet, hogy számoljon be, miért kellett távozni előző, csongrádi munkahelyéről és milyen büntetőeljárás zajlott ellene Csongrád megyében.

Aztán további érdekességként felmerül az is, hogy Csányi, aki nagy sebbel-lobbal megalapította a helyi munkahelyteremtő és gazdaság-fejlesztő egyesületet, az általa vezett cég, a Megaprofil Kft. évek óta veszteséges. A számok ráadásul felettéb érdekesek, mert mindez jelentős forgalom mellett valósul meg, olyan, mintha minden nyereséget kiszipkáznának a cégből.

A cég pénzügyi mutatói szerint az elmúlt években több mint kétmilliárdos forgalmat bonyolított, ám 2003-ban 89 millió 525 ezer, 2002-ben, 33 millió 334 ezer, 2011-ben 182 millió 867 ezer, 2010-ben pedig 56 millió 882 ezer forint veszteséget mutatott ki a Megaprofil Kft., vagyis ez a mínusz szám volt az adózott eredménye. Mielőtt azonban azt hinnénk, hogy mindez az adókötelezettségek miatt keletkezett, nem így van, mert a Csányi vezette cég adózás előtti eredménye is jócskán negatív volt minden évben.

De hogy akar ez az ember gazdaságot fejleszteni Kiskunfélegyházán, kérdezik sokan, talán éppen azért, mert nem megy a vállalkozása, szeretne polgármester lenni?

Érdekes egyébként, hogy Csányi feleségének a könyvelőcége, a LOG-MAN Bt. - amelyben a fórumos polgármesterjelölt is tag - sem fizet adót, pedig ennek a cégnek az adózás előtti eredménye évek óta tízmillióra rúg.