A DK a legnagyobb ellenzéki párt akar lenni

2015 okt 22
Megosztás
Gyurcsán Ferenc Kecskeméten

Le kell váltani a kormányt, de nem forradalommal, hanem parlamentáris keretek között, választás útján - jelentette ki Gyurcsány Ferenc Kecskeméten.Először a szocikat kell legyűrni.

 

Úgy kellett a menekültügy a miniszterelnök úrnak és a kormányának, mint egy falat kenyér, hisz hónapokig nem lehetett másról beszélni. Ebben a témában jól kiütközik a két világlátás és én nagyon szeretném, ha nem  a miniszterelnök úrnak lenne ebben igaza -  kezdte Gyurcsány Ferenc kecskeméti villámlátogatásán szerdán este a Három Gúnár rendezvényházban több száz ember előtt.

Az ebben az alapvető kérdés, hogy kire hallgassunk, a félelmünkre, vagy szívünkre? Emlékeznek még? Ez volt egykoron a Fidesz szlogenje, hogy hallgassunk a szívünkre mielőtt döntünk, hát éppen ez lenne a megoldás kulcsa. Vannak ugyanis az életnek nagy kérdései, mint az élet, a halál, az emberség kérdése, amelyek nagyobb dilemmák, mint a pártpolitika. Ettől nagyon nehéz dönteni a menekültkérdésben. Ezek az emberek kilométerek ezreit tették meg egy hátizsákkal, azt hitték, hogy elérték az ígéret földjét, amikor beléptek az unióba.  Attól félünk, hogy  maradhatunk-e azok, akik vagyunk a szokásainkkal a hitünkkel vagy valóban fenyeget bennünket egy másik kultúra. Európában 10-12 millió muszlim él, amely mindössze néhány százaléka az össznépességnek. Ráadásul a másodgenerációs muszlim családoknál már csökken a gyermekvállalási kedv, a vallásosság, a harmadik generációsok pedig már hasonlóan élnek mint az Európaiak, vagy akár mi magyarok, tehát nem kell tartani attól, hogy megváltoztatnak, elveszik a kultúránkat.

Kijelentette: lehet, hogy eljön az a pillanat, amikor azt kell mondani, itt a vége, lehet, hogy be fog következni, de még nem tartunk ott. Ha azonban Kecskemét befogadna két muszlim családot, meg a többi város is, az nem fogja tudni  megváltoztatni a kultúránkat.

Ódzkodtam sokáig attól, hogy Magyar Bálint kifejezését használjam, miszerint ez egy maffiaállam, maffiakormány, mára én is úgy gondolom, hogy igenis, ez egy bűnszövetkezet, amelynek az a lényege: aki a körön belül van az védett, lop, csal, hazudhat, vállalkozása lehet, utat építhet, ha kell trafikja lehet, földje lehet, aki pedig ezen a körön kívül van az nem érdekes.  Véleménye szerint a kormánynak semmi köze a jobb oldalhoz, a kereszténységhez, csak ezeket az ideológiákat használja a céljai eléréséhez, a személyes gazdagodásához. Sajnos mindez parlamentáris díszletek között zajlik, Polt Péter segedelmével. 

Mit tud ilyen esetben csinálni az ellenzék? - tette fel a kérdést, hiszen kezükben van az ügyészség, a bíróság, irányításuk alatt áll a rendőrség. A demokratikus ellenzék legnagyobb dilemmája ma az: hogy lehet leleplezni az ország legnagyobb hazugságát azokkal szemben, akik ellopták a törvényhozást, hogyan lehet ennek az ország érdekeivel szembenálló bűnszövetkezetnek feltörni a burkát. Nem értek azonban azzal egyet, hogy bármit meg lehet tenni a kormány leváltásáért, a sebzett alkotmány keretei között kell megtalálni a megoldást. Tehát választás útján kell ezt megoldani - mondta, mert minden egyes nap, amit a hatalomban töltenek, az árt az országnak. A Demokratikus Koalíció erre a leváltásra készül. 2016-ra el fogjuk tudni mondani mit szeretnénk, mi a programunk és szeretnénk, hogy erős ellenzék alakuljon ki, de ehhez három dolgok kellene: közös gondolkodás az országról,  érdemi együttműködés és erős ellenzéki vezetés. Hozzátette: igaz, hogy a DK-nak nőtt egyedül a támogatottsága, attól még mindig a szocialista pártnak van a legnagyobb tábora az ellenzéki oldalon, vagyis ők határozzák  meg ki legyen Orbán Viktor kihívója. Mi szeretnénk ezen változtatni. Az a cél, hogy a 10 százalékos támogatottságunk 15-20 százalékra nőjön, hogy mi legyünk a legbefolyásosabb ellenzéki párt.