Drágakőnek nézte a tolvaj az epeköveket

2014 ápr 9
Megosztás
felfeszített szúnyogháló Kecskeméten

Nem tudni miért tárol valaki nagy mennyiségben epeköveket, egy tolvaj úgy gondolta, nemhiába tartották azt becsben, hát elvitte. A férfi még négy lakásba tört be Kecskeméten.Elkapták.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály Vagyonvédelmi Alosztálya nyomozást folytatott lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki 2012. december 21-én délelőtt betörte egy kecskeméti családi ház ablakát és a lakásból két mágneses nyakláncot, készpénzt és 145 darab epekövet tulajdonított el.

A nyomozás során megállapították a nyomozók, hogy a bűncselekmény elkövetésével M. Attila 53 éves kalocsai lakos gyanúsítható megalapozottan.

A nyomozás folyamán fény derült arra is, hogy a férfi a rendelkezésre álló adatok szerint 2013. január 5-e és 2013. január 8-a közötti időben egy másik kecskeméti családi házba is betört hasonló módszerrel, ott értékek után kutatott, azonban nem tulajdonított el semmit.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2013. január 8-án egy szintén kecskeméti családi házba jutott be úgy, hogy a szúnyoghálót lefeszítette az ablakról, majd az épületből élelmiszereket, készpénzt különböző szeszes italokat és arany ékszereket lopott el.

A nyomozók kiderítették azt is, hogy M. Attila volt az a betörő, aki 2013. január 15-én egy kecskeméti családi ház ajtaját betörte, majd az épületből különböző arany ékszereket valamint készpénzt tulajdonított el.

Az ügyben a nyomozást a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály Vagyonvédelmi Alosztálya befejezte 2014. április 8-án, a keletkezett iratokat a Kecskeméti Járási Ügyészségnek vádemelési javaslattal küldi meg.

 

Címke: