A Duna Borrégió Budapesten kóstoltat

2015 júl 11
Megosztás

A legutóbbi nagy sikerre való tekintettel július 18-án, szombaton,18 órától ismét megrendezik a Nagy Alföldi Kóstolót a budapesti nagyközönség számára. Nagy a terület, sokféle a bor.

 

A Duna Borrégió Borút Egyesület és a VinoPiano közös szervezésében tizenhárom borászat harminckilenc féle borát kóstolhatják meg azok, akik ellátogatnak az Bartók Béla utca 1. szám alatt található impozáns VinoPiano Borbárba.

 - Amilyen nagy a borrégió, olyan kiterjedt a 2002-ben alapított borút egyesület tevékenysége. Hihetnénk, hogy mint Villányban a borutasok borutakat szerveznek, és ezzel el is látták a feladatukat. A hatalmas Alföldön, ahol egyrészt a nagy távolságok, másrészt az előítéletek miatt másként működik a borúti turizmus, az egyesület egyszerre érdekvédő, érdekképviselő, szervező, pályázat-menedzselő és marketing-kommunikációs tevékenységet folytató erő - mondta Dlusztus Imre, a Duna Borrégió Borút Egyesület Elnöke.

A kiállító borászok:
Ádám Pincészet, Jánoshalma
Béla Borászat, Imrehegy
Birkás Bor-, és Pálinkaház, Izsák
Csanádi Szőlőbirtok, Császártöltés
Dimenzió Borászat, Kecskemét
Frittmann Borászat, Soltvadkert
Gál Szőlőbirtok és Pincészet, Szigetcsép
Gedeon Birtok, Izsák
István Borház, Kiskőrös
Koch Borászat, Borota
Lantos Borászat, Soltvadkert
Sümegi és Fiai Pincészet, Baja
Szentpéteri Borpince, Kiskőrös

Gasztró kiállítók:
A finomabbnál finomabb kézműves csokoládékról a Süß - Édes Élet gondoskodik
Kiállítás:
A vibrálóan-izgalmas bor ihlette képeket Kraker Szabó László készítette egyedi stílusban. A képek a helyszínen megtekinthetőek és megvásárolhatóak