Egész estét betöltő Furmintok a DiVino Kecskemétben

2018 feb 26
Megosztás
furmintsor

A DiVino országos borbárlánc az idén is csatlakozott a Furmint Február eseménysorozathoz. 

A Furmint Hungaricum és a nevének különlegessége nem áll távol a furfangos, furmányos jelzőtől sem, annyira sokoldalú, egyedülálló fajtáról van szó, nemhiába szeretnék egyre szélesebb körben megismertetni a fogyasztókkal, hisz egy hosszú sorral és mély filozófiával rendelkező borról van szó a reduktívtól a legnemesebb aszú alapanyagig.

Aki ellátogatott a DiVino Kecskemét furmintestjére teljes körű élményben lehetett része, mert az üzletvezető, Frittmann Péter ismertette meg asztalról asztalra a jelenlévőkkel ennek a fajtának a sokoldalúságát. Péterről annyit érdemes tudni - annak ellenére, hogy a leghíresebb alföldi borászcsalád sarja - nem veszítette el a bor iránti alázatát, dolgozott külföldi borászatoknál, és a Magyarország egyik legnagyobb borkereskedelmi cégén keresztül szinte mindegyik piacon lévő borászatunkat ismeri. Fiatal kora ellenére talán a legfelkészültebb hazai borszakértő, így nemcsak inni érdemes az általa vezetett Divino Kecskemétben, hanem tanulni is.

Az est  az Erzsébet Pince 2016-os Estate Furmintjával kezdődött, amely tényleg egy belépő bor, reduktív, jól iható és messze kerüli a komoly gondolatokat. Aztán egy borászdinasztia legifjabb sarjának a borát kóstolhattuk, Árvay Angelikáét, amely meglepően különös, tartalmas, de egyben elegáns nőies furmint volt. Aztán jöttek a nagyágyúk Mádról, a Demeter Pincétől és bár nagy várakozás előzte meg a híres Szent Tamás Furmintot, a nagy meglepetés és különlegesség elmaradt. Szepsy természetesen hozta a formáját, ez utóbbi és Árvay Angelika bora újrázott a visszakóstolás során.

Persze így, röviden, nem lehet visszaadni az est hangulatát, a tavaszváró februári merengés hegyaljai melegágyát, mindent, amitől a furmint különleges. 

Kétségtelen, aki ott volt megkapta, hála a DiVino Kecskemétnek és nem utolsósorban Frittmann Péternek.

Természetesen a DiVino Kecskemét programsorozata folytatódik 10 nap 1 borász rendezvénnyel, ahol most egy testvérpár lesz a borászvendég: Pfneisl Birgit és Katrin Sopronból látogat el a hírös városi DiVinoba, hogy egy kötetlen beszélgetés mellett megismerhessék őket és kóstolhassák a boraikat.

A kóstoló továbbra is ingyenes.

Időpont: 2018. FEBRUÁR 28. SZERDA - 19 óra

Asztalfoglalás: (76) 571-642

DiVino Borbár

Kecskemét, Kéttemplomköz 14.

Nyitva: Kedd-Szombat 16.00-24.00

https://www.facebook.com/divinokecskemet/