Egy balesethamisítás hisztériája

2018 feb 13
Megosztás
felirat kecskeméten

Egyelőre úgy néz ki a gyalogosok pártja lesz a befutó Kecskeméten a választásokon. Mert most nekik áll a zászló, mindenki mellettük és mindenért a közvilágítás, meg persze az önkormányzat a hibás, aztán jönnek a bűnbak autósok és a motorosok. 

Ehhez kellett egy baleset és a mélységes emberi elfogultság.

A sok-sok politikai tömörülésről nem is beszélve, mind kampányüzemmódban a városvezetést lövik, mint a baleset felelőseit. Egyelőre nem tudni ki vezette a buszt közülük és melyik alpolgármester mászott fel likvidálni a térfigyelőkamerát és ki kapcsolta le akkor a közvilágítást, hogy direkt tragédiát okozzon.

A hisztéria a legőrültebb dolgokra képes.

Tény: a baleset helyszíne jól megvilágított, a kandeláberek és a világló üzletek, kirakatok miatt. 

Tény: a február 7-én, szerdán este 18 óra 25 perckor történt tragikus gázolás nem a látási viszonyok miatt történt, sem a forgalom miatt, mert már túl volt a késő délutáni csúcsponton.

A rendőrségi szakértők megpróbálták rekonstruálni a balesetet és továbbra is próbálják minden részletre kiterjedően megállapítani, hogy pontosan mi történt. Ugyanis a busz nem ütötte el az áldozatot úgy, miként azt a közvélemény gondolja. A jármű eleje nem sérült, az áldozat akkor került a jármű alá, mikor annak az eleje már lényegében elhagyta zebrát. A sofőr nem látott semmit, senkit, már csak az hallotta, érezte, hogy valamin átment a jármű kereke és ekkor megállt.

Ez a kiindulópont, és azt kell most a hatóságoknak összerakniuk, hogy az áldozat miként került a jármű alá, mivel foglalkozott, mit csinált abban  a pillanatban, és persze ki látta?

Ez a baleset nem  a politikáról szól, de a közlekedési kultúránk része, annak fejlődéséért lenne érdemes mindenkinek kampányolni, akár hisztérikusan is.