Egy cellában rendőr és ügyvéd

2013 szep 18
Megosztás

Páratlan páros alakult a kecskeméti Mátyás utcai börtönben és előzetes házban.

 

Az izsáki halálos kihallgatás egyik rendőre, valamint a csalássorozatáról elhíresül egykori kecskeméti ügyvéd egy cellában várja az ügyeinek a jobbra fordulását. Még a tapasztalt börtönőrök sem emlékeznek hasonló esetre, hogy egy ügyvéd és egy zsaru ülne egy cellában, de erre kényszerültek, mert az izsáki halálos kihallgatás ügyében letartóztatott B. Viktort - a testi épségének a megóvása érdekében - nem tehették köztörvényes bűnözők közé és a nyomozás érdekei azt is kizárták, hogy egykori járőrtársával legyen egy fedél alatt. Így került sor a csalással és sikkasztással gyanúsított ügyvédi praxisától megfosztott kecskeméti U. Józsefre,  aki a hírek szerint nagyban praktizál a Mátyás utcai börtön falai között és természetesen tanácsokkal látja el B. Viktort is. 

Erre szüksége is van, mert bár az ügyészség még mindig igyekszik titkolózni, a kiszivárgott halotti bizonyítvány, valamint a mentőorvosi szakvélemény szerint a negyvenhét éves, hátrabilincsel kezű Bara Józsefet súlyosan bántalmazták április 8-án az izsáki rendőrőrsön, ahol végül - feltehetőleg a súlyos belső sérülései miatt - az életét vesztette.  

Nemhiába, hogy mindezek nyomására Orbán Viktor miniszterelnök sem köntörfalazott tovább, hanem elment Bara József Szatmárnémetiben lévő sírjához és virágot helyezett el rajta. A kérdés persze most az, hogy a két rendőr közül melyik szerepe volt a nagyobb a halát okozó testi sértésben. Valószínű, a két járőr a vádhatóság előtt szembe kerül majd egymással, mert egyelőre mindketten azt állítják, hogy a másik vitte a prímet és egyikük sem volt végig Barával, hanem a másikra hagyta a "kihallgatást".

 

Címke: