Egy nap alatt kétszer rabolt a kecskeméti nő

2018 feb 16
Megosztás

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség többrendbeli rablás, súlyos testi sértés és lopás bűntette miatt vádat emelt egy kecskeméti nővel szemben, aki 2017. október 30-án napközben Kiskunfélegyházán a nyílt utcán női áldozataira támadt és kirabolta őket. Egyikük azonban nem hagyta magát, így dulakodás után a rabló üres kézzel távozott.

A 24 éves nő 2017. október 30-án délelőtt Kiskunfélegyházán, a háziorvosi rendelő előtti utcaszakaszon 87 éves női áldozatára támadt, kezéből kitépte a bőr kézitáskáját, majd nagy erővel az épület falának lökte, aki ettől a földre került. A rabló magával vitte a sértett mobiltelefonját, személyes iratait és pénztárcáját, melyben 10 ezer forint készpénz volt. A megtámadott sértett repesztett és zúzódásos sérüléseket szenvedett, súlyosabb sérülésként azonban bordája vagy valamely végtagja is eltörhetett volna, melynek elmaradása nem a rablón múlott.

Még ugyanezen a napon 18 óra körül a vádlott leszólította az utcán gyalogosan közlekedő másik nőt és pénzt kért tőle, azonban ő nem adott neki. Erre a vádlott a nő táskáját megragadta, ki akarta tépni a kezéből, a megtámadott nő azonban ezt nem hagyta. Dulakodni kezdtek, melynek során a sértettnek többször is sikerült megütnie támadóját, aki végül ellökte őt és zsákmány nélkül elhagyta a helyszínt. Áldozata a lökéstől beesett a járda melletti kertbe, ami miatt a bal kezén 8 napon túl gyógyuló, ízületi szalagsérülést szenvedett.

A rablásokat megelőző napokban a vádlott több lopást is elkövetett: 2017. október 25-én reggel Kiskunfélegyházán egy gyógykocsit maga előtt toló nőtől úgy lopta el értékeit, hogy a kocsi kosarából kikapta a sértett bőr táskáját, benne pénztárcájával, mobiltelefonjával és személyes irataival. Még ezen a napon egy kerékpárral közlekedő nő csomagtartójából is kikapta a táskáját, melyben szemüveg, pénztárca, készpénz volt. Ezen kívül a vádlottnak egy néhány nappal korábbi kerékpárlopás miatt is felelnie kell.

Az ügyészség a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő nőt rablás, súlyos testi sértés és üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja, amely a bűnhalmazat miatt 14 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetlen előéletű nő bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.