Egymillió forintos programtámogatás kultúrházaknak

2017 nov 21
Megosztás
csocsó

Egymillió, hétszázötvenezer és ötszázezer forintos támogatásban részesülhetnek azok a művelődési házak, melyek elnyerik  a 2018-as Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat kiemelt helyszíneinek címét. A Magyar Népművelők Egyesülete, a 15 éves múltra visszatekintő országos kulturális rendezvénysorozat szervezője első alkalommal hirdeti meg pályázati formában a nagy médiafigyelemmel kísért „kiemelt helyszín” elnyerésének lehetőségét, ráadásul a főváros mellett a vidéki helyszínek is reflektorfénybe kerülhetnek, hiszen városi és kistelepülési kategóriában is lehet jelentkezni. A szervezők olyan ötletes és eseménydús rendezvényeket várnak, amelyek a jövő évi Helyben van a sokszínűség tematikához kapcsolódva a közönség bevonásával megmutatják: a művelődési házak programjai kifejezetten izgalmasak, szerteágazóak és innovatívak is lehetnek.

A jövőre már 15. alkalommal megszervezendő Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat 2018-ban február 2-a és 4-e között zajlik majd, így a pályázóknak e három nap valamelyikén kell lebonyolítaniuk saját programkínálatukat. A felhívásra minden olyan közművelődési intézmény és/vagy feladatellátó jelentkezhet, amely az elmúlt két évben részt vett a Kultúrházak éjjel-nappal akcióban, és programot regisztrált a rendezvénysorozat honlapján: a kulturhazak.hu oldalon.

A szervezők olyan programokat, eseményeket várnak, melyek tartalmukban illeszkednek a jövő évi Helyben van a sokszínűség témakörhöz, újszerűek, széles közönséghez szólnak, és mindenki számára elérhetőek. Fontos szempont továbbá, hogy a programelemek az adott napon minél szélesebb idősávot öleljenek fel. 

A pályázatra három kategóriában lehet nevezni:

- az első kategória a budapesti kerületekben vagy Pest Megyében működő intézményeknek szól: a programot 2018. február 2-án 13:00 órától kell megvalósítani, a pályázható maximális összeg 1.000.000 Ft.

- a második körbe a Pest megyén kívüli magyarországi városban működő feladatellátók tartoznak. Náluk a pályázható összeg 750.000 Ft, a programot pedig 2018. február 3-án kell megvalósítani.

- a harmadik kategória a községeknek nyújt lehetőséget: 500.000 Ft-nyi támogatást a 2018. február 4-én megvalósítandó programra.

A pályázatot csak az erre a célra kialakított űrlapon lehet beadni, mely a kulturhazak.hu oldalon az alábbi linken érhető el: www.kulturhazak.hu/palyazatok-2018/palyazati-felhivas-rendezvenyek-szervezesere-2018/, továbbá a Magyar Népművelők Egyesületének honlapján, a www.mane.hu/ oldalon is megtalálható. A kitöltött dokumentumot pedig a palyazat@mane.hu e‑mail címre kell elküldeni. Beküldési határidő: december 8-a 16 óra.
A teljes pályázati felhívás itt olvasható:  www.kulturhazak.hu/palyazatok-2018/palyazati-felhivas-rendezvenyek-szervezesere-2018/, illetve www.mane.hu oldalon is megtalálható. 

A pályázat odaítéléséről a Magyar Népművelők Egyesületének elnöksége dönt. Mindhárom kategóriában egy-egy támogatást ítélnek majd oda.