Elfogták a szabadszállási zsarolót

2015 jún 17
Megosztás
rendőrségi elfogás zsabadszálláson

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást indított zsarolás bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy ismeretlen férfi 2015. június 8-án egy mezőgazdasági gép vásárlása ürügyén megjelent a sértett bugacpusztaházi tanyáján, ahol az adóhatóság munkatársaként mutatkozott be. A feltételezett elkövető azzal fenyegette meg a férfit, ha nem ad át több millió forintot, akkor letartóztatással is járó büntetőeljárást indít vele szemben. Az ijedt sértett a követelt összeg nagy részét átadta. 

 Három nappal később a hivatalos eljárás elmaradása érdekében újabb milliók átadását követelte a férfi, ezért egy személyes találkozót beszélt meg a sértettel. A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2015. június 12-én Budapesten, a kizsarolt összeg átadásakor tetten érték  és elfogták Sz. Levente szabadszállási lakost.

A 41 éves férfit - aki egyetlen állami szervezetnek sem munkatársa - a nyomozók zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök kezdeményezik az őrizetbe vett terhelt előzetes letartóztatásának indítványozását.