Elgázolta a hólapátoló nőt, cserbenhagyta, majd a rendőrökre támadt

2018 feb 21
Megosztás

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, ittas járművezetés és könnyű testi sértés vétsége miatt 2018. február 20-án bíróság elé állított 66 éves kecskeméti férfit, aki miután a járdán elgázolt egy nőt, segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, majd nem sokkal ezután az őt előállító rendőrökre támadt.

 A 66 éves férfi 2018. január 21-én 11 óra körül Kecskemét-Katonatelepen közlekedett gépkocsijával, amikor letért az útról és elütötte a háza előtt havat lapátoló asszonyt. A nő a kapubejáró melletti hóval borított területre esett és agyrázkódást szenvedett. Ezután a férfi a baleset helyszínéről megállás és segítségnyújtás nélkül távozott. A szemtanúk a balesetet okozó helybeli férfit lakásáig követték, egyidejűleg a rendőrséget értesítették.

A segítségnyújtás nélkül távozó férfi a házához kiérkező járőrökre támadt: előbb belülről a bejárati ajtónak feszült, hogy ne juthassanak be a házba, majd miután ez nem sikerült, ököllel ütött az intézkedő rendőrökre. 

Egyiküket a szeme tájékán el is találta, ő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Mivel a szonda ellenőrzés alapján felmerült az ittasság lehetősége, a férfit a járőrök a megyei kórházba szállították. 

A kórházba kísérés során a férfi trágár szavak kíséretében kiabálva fenyegette a rendőröket azzal, hogy ha majd kiengedik, gépkarabéllyal fogja levadászni őket. 

Ezután a kórház betegforgalmi körpultjánál megpróbálta megrúgni az őt kísérő két rendőrt, ők azonban kitértek a rúgások elől.

 A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, ittas járművezetés és könnyű testi sértés vétsége miatt 2018. február 20-án, egy hónapon belül bíróság elé állította.

 A Kecskeméti Járásbíróság a büntetlen előéletű férfit az ügyészi indítvánnyal egyezően valamennyi bűncselekményben bűnösnek mondta ki és vele szemben 1 év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette, továbbá 1 évre a közúti járművezetéstől eltiltotta. Az ítélet nem jogerős.