Elhunyt Kőrösi Imre, radikális rendszerváltásbíráló

2018 okt 4
Megosztás
Kőrösi Imre

2018. szeptember 21-én, 72 éves korában, tragikus körülmények között elhunyt Dr. Kőrösi Imre, egykori MDF-es országgyűlési képviselő, a Magyar Agrárkamara volt elnöke, aki sokak szerint az elmúlt évtizedek egyik legmarkánsabb politikai alakja volt.

Egy budapesti klinikán érte a halál. Kecskemétről utazott vonaton Budapestre, amikor rosszul lett, és mentő szállította kórházba. A politikus már korábban is szívproblémákkal küzdött, szívműtétje is volt, szeptemberben azonban gyomorvérzése vitte el.

Kőrösi Imre 1946. április 18-án született Kecskeméten. 

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) színeiben lett országgyűlési képviselő 1990-től 1994-ig, majd A FIK Rt. (Fővárosi Ingatlanközvetítő Rt.) elnöke volt 1994-1997, után pedig  Felügyelő Bizottság tagja volt haláláig. A FIK Rt. 2004 óta felszámolásban van, jogelődjét a Belügyminisztérium hozta létre 1949-ben (Fővárosi Ingatlankezelő Vállalat), és fontos állambiztonsági információkat tároltak ott.

Munkájában mindent elkövetett azért, hogy előremozdítsa a magyar politikai közélet, az igazságszolgáltatás és a bankrendszer különböző befolyásoktól való megtisztítását. Élesen bírálta a rendszerváltást, amelyet egy mély összeesküvésnek tartott, amely során a nemzeti vagyont átjátszották mások kezébe, nemzetrontónak tartotta a privatizációt.

Véleményét nyíltan el is mondta 1993. április 27-én a magyar parlamentben, mely hatására azonnali hatállyal kizárták az MDF – ből, ezután független képviselőként folytatta munkáját. 1993 és 1994 között a Magyar Agrárkamara elnöki posztját töltötte be. A Magyar Világ újságírója volt. Munkáiról számos könyv született  (Lóvá tett ország, Így ítélkeztek ti, Narancsszüret a magyar ugaron), amelyekben a mai rendszer működésének gazdasági, politikai alapjait, okait kutatta.

Éles véleményeit sokszor döbbenetes őszinteséggel mondta ki. Megemlékezést nem találni róla sem a Parlament, sem pedig az Agrárkamara honlapján.

Dr. Kőrösi Imrét 2018. október 12-én, pénteken, 13 órakor, a Kecskeméti Köztemetőben helyezik örök nyugalomra.

Fotó: kkbk.blog.hu

Forrás: kiskunhir.hu